applesilicongaming
Apple hinter frempå med økt gaming-fokus, men vi ser foreløpig ingen tegn til økt interesse fra spill-studioene.

Annonse


Apple hinter til økt gaming-fokus: – Det hadde vært moro å hanke inn de intense gamerne

Tom’s Guide belønnet Apples første Silicon-brikke, M1, med en hederspris grunnet meget god batterilevetid.

Apple PR: “Trodde det var noe feil med programvaren”

Ifølge Bob Borchers, Apples globale PR-mann, trodde de det var noe feil med batteriindikatoren på M1-brikken første gang de testet den.

Da vi først så på dette systemet og testet det så trodde vi det var noe feil fordi batteriindikatoren ikke flyttet på seg, men så hører vi Tim le i bakgrunnen: “Nope, dette er slik det skal være”. Det var ganske utrolig.

Bob Borchers, Apple

Joda, vi vet at batterilevetiden er god, faktisk over seks timer bedre enn med Intel-brikken, men selv om ytelsen er bra sett i sammenheng med segmentet maskinene befinner seg i, og batterilevetiden ditto, er det fremdeles et publikum Apple år etter år ikke frir til, og det er gamerne. Windows-laptoper eier dette markedet, og spesielt AMD har bevist de kan designe energi-effektive brikker.

Vi har ei heller hørt rykter om at Apple jobber med en konkurrent til kort som AMDs RX 6000-serie eller RTX 30 fra Nvidia.

Annonse
Apple ønsker å fri til gamerne, men hvor realistisk er det?

Apples Tim Milet er “Vice President of Platform Architecture”, og personen som våget å snakke om gaming, et emne vi nærmest aldri hører Apples topp-team snakke om, bortsett fra et og annet spill når de presenterer ny maskinvare.

Milet: “Dette er et naturlig område for oss å se på, og vi jobber tett med Metal-teamet (red. anm.: Metal er Apples grafikkplattform spesiallaget for deres brikker) og utviklingsteamet. Det hadde vært supert om vi kunne nådd et bredere segment der man finner de intense gamerne. Vi elsker utfordringen”.

Spennende. Da er det kanskje noe i ryktene om økt spill-satsing fra Apple, men som alle vet må de få med seg spill-studioene på dette, og det kan bli en langt større utfordring. Skulle de for eksempel ønske seg Battlefield 2042 til Mac M-serien, må jo spillet skrives for nettopp denne plattformen, og det ser vi ingen tegn til at kommer til å skje med det første. Alt handler om balanse for Apple, og da er det vanskelig å se for seg et RTX 3080-kort og en maskin med 16 timer batterilevetid.

Det er ventet at nye MacBook Pro 14 og 16 som det stadig ryktes skal lanseres i tredje kvartal, utstyres med M1X eller M2-brikke, og uansett hvor god ytelsen blir, er det trolig snakk om en god del kjappere GPU.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse