Game over for unge folk etter klokken 22.
Tencent er gått til et ekstremt skritt for å begrense mindreåriges tilgang til videospill.

Annonse


Ekstreme virkemidler tas i bruk mot spillavhengighet

Tencent som er verdens nest største utgiver av videospill, er gått til et ekstremt skritt for å begrense mindreåriges tilgang til videospill.

“Midnight Patrol” scanner spillerens ansikt

Denne uken har de lagt til et ansiktsgjenkjenningssystem kalt “Midnight Patrol” på over 60 av sine Kina-spesifikke smarttelefonspill. Det vil deaktivere populære titler som for eksempel Honor of Kings hvis brukeren avslår ansiktssjekken eller mislykkes.

Alle spill som har Midnight Patrol-tillegget, vil mellom klokken 22 og 08 bli avbrutt for å scanne spillerens ansikt. Skulle en voksen av en eller annen grunn mislykkes, ønsker Tencent dem velkommen til igjen å spille neste dag. Vi må forvente at smarte kinesere finner mottrekk mot Midnight Patrol, kanskje i form av spesialkomponerte bilder.

Ingen tekniske detaljer

Tencent har ikke offentliggjort tekniske detaljer ved Midnight Patrol: Bestemmer det brukerens alder basert på hudens glatthet, kalkuleres dybden i porer, sammenlignes det med tilgjengelige ansiktsdata, er systemet koblet opp mot offentlige ansiktsgjenkjenningssystemer, lagres ansiktet? 

Annonse
Sanksjoner

Kinesiske myndigheter kan trekke tilbake forretningslisensen til spillutviklere som ikke tar grep for å redusere spillavhengigheten blant unge mennesker. Spillerne må registrere seg med reelle navn og det er satt utgiftsgrenser for mindreårige. 

Tencent vil over tid inkludere flere enn de så langt ikke navngitte 60 spillene i Midnight Patrol-katalogen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse