windows10printerdriver
Microsoft har rettet den farlige printer driver-sikkerhetsfeilen i en ny oppdatering til Windows 10.

Annonse


Printer-marerittet fikset av Microsoft – oppdater nå

Microsoft ruller nå ut KB5004945 til Windows 10 2004, 20H2 og 21H1.

Oppdateringen utfører også sletting av Adobe Flash.

Stygg feil gjorde Windows vid-åpent

Feilrettingen fikser den alvorlige printer-feilen vi skrev om for fem dager siden:

Feilen ligger i hvordan man installerer printer-drivere på. Ved å utnytte denne feilen må hackeren peke brukeren til en «driver» på en annen server, og på den måte mate maskinen med skadelig kode som gir tilgang til systemet. En angriper vil kunne installere programmer, vise, endre eller slette data og opprette nye kontoer med fulle brukerrettigheter.

ITavisen

Fordi feilen var så grov, lastes oppdateringen ned automatisk

Slik beskriver Microsoft hva som er endret:

“Etter å ha installert denne og kommende Windows-oppdateringer, så kan brukere som ikke er administratorer kun installere signerte printer-drivere til en print-servere. Som standard kan administratorer installer signerte og usignerte drivere på en print-server”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse