Annonse


Microsoft Edge parkerer en av sine største konkurrenter

Edge rykker ifra Mozilla Firefox med god margin.

En milepæl

Microsoft har akkurat nådd en viktig milepæl i sin kamp om å holde seg relevant i markedet når det gjelder nettlesere, og ikke minst ta tilbake en markedsandel etter mange år med flyktende brukere. Ny statistikk fra Statcounter viser at Edge nå er gått forbi en av sine argeste konkurrenter, Firefox.

Den siste tiden har de ligget veldig jevnt, men plutselig har nettleseren fra Microsoft lagt betydelig avstand mellom seg og Firefox. Juni-tallene viser at Edge nå besitter 3.4 prosent av markedet, mens Firefox har falt tilbake til 3.29 og fortsetter med det på sin nedadgående kurve. Firefox på sin side har tapt markedsandeler i 10 av de 12 siste månedene.

Grafen levner ingen tvil, Chrome er fortsatt uten tvil den største aktøren. Kilde: Statcounter

Veksten til Edge gjør nå at den ligger på tredjeplass, kun overgått av henholdsvis Chrome med 65,27 prosent, og Safari med 18,34 prosent av markedet.

Annonse


Forbedringer bidrar

Edge som ble lansert i januar 2020, er Microsoft sin Chromium-baserte nettleser. Adopsjonen var treg i starten, men begynte å ta form etterhvert som året gikk. Siden i fjor sommer så har Edge mer enn tredoblet markedsandelen sin. Dette kan til en viss grad tilskrives arbeidet som Microsoft har lagt i å markedsføre nettleseren, men også en rekke forbedringer har gjort at den leverer en brukeropplevelse man trives med.

Siden starten på pandemien så har Microsoft sluppet en rekke oppdateringer til nettleseren, blant annet passordhåndtering, innebygget pris-sammenligning, vertikal fane-meny og mye mer.

Om man letter på panseret vil man også se at nettleseren er optimalisert for hastighet og responsivitet, det er i hovedsak to forbedringer som gjør dette. Den ene er “sovende faner”, og den andre er optimalisering av oppstartstid.

Hjelper å hete Microsoft

En annen faktor som spiller inn her er Microsoft sitt enormt brede økosystem av produkter, hvor Windows står sentralt. Nå som Microsoft aktivt jobber med å fase ut produkter som EdgeLegacy, Internet Explorer så har Edge blitt deres ubestridte “flaggskip” og eneste nettleser.

Så når Microsoft i Juni begynte å rulle ut sin nye nettleser til alle Windows 10 PCer der ute så økte de installasjonsbasen sin med flere millioner over natten.

Annonse


Annonse


Annonse