Windows 11 systemkrav.
Flere store produsenter har publisert oversikter over maskinvare som støtter Windows 11 ved lansering.

Annonse


“Renser luften” foran Windows 11-lanseringen

Flere store produsenter av maskinvare har publisert oversikter over forhåndsbygde systemer, hovedkort m.m. som støtter Windows 11 ved lansering. Imellom dem finner vi blant andre Asus, Gigabyte og MSI.

Håndsrekning til Microsoft

Forrige måned kunngjorde Microsoft offisielt operativsystemet Windows 11. I tillegg til en visuell overhaling øker Windows 11 systemkravene og gjør støtte for TPM og Secure Boot obligatorisk. 

I øyeblikket er Microsoft opptatt med å avklare situasjonen. De har publisert en liste over CPUer som vil støtte Windows 11 ved lansering, og nå hjelper maskinvareprodusentene til ved å publisere lister over hva de har å bidra med.

Asus

Asus stiller med to lister pluss en praktisk guide om hvordan du aktiverer TPM på Asus’ hovedkort. Listene omfatter pre-builds, bærbare og AiO-kjøling etc. I hovedsak støtter alle de siste hovedkortene samt bærbare datamaskiner TPM og vil også støtte Windows 11. 

Annonse
Gigabyte

Gigabyte har bekreftet at alle hovedkort inkludert AMD TRX40, 300, Intel X299, C621, C232, C236 og flere, er TPM 2.0-klar, men de har ikke publisert noen oversikt over bærbare og stasjonære maskiner som støtter Windows 11.

AsRock

AsRock har publisert to foruminnlegg som bekrefter støtte for Intel så vel som AMD-hovedkort. Biostar har delt en liste over hovedkort som er TPM-klare og vil støtte Windows 11 ved lansering.

MSI

MSI har publisert en liste over stasjonære datamaskiner, men ikke bærbare, som vil støtte Windows 11 ved lansering. Selskapet har også publisert et innlegg på Reddit som bekrefter listen over hovedkort som offisielt støtter Windows 11. Der ligger det også en oppskrift på hvordan du aktiverer TPM.

Spesifikke funksjonskrav

I tillegg til generelle krav har Microsoft spesifikke funksjonskrav for webkameraer, bluetooth og Precision touchpad på alle kommende bærbare datamaskiner. Microsoft vil tillate noen produsenter å omgå TPM 2.0-kravet, og de tillater Windows Insiders med ikke-støttet maskinvare å teste Windows 11 Insider Builds. Ifølge en tweet fra Windows’ Twitter-konto planlegger Microsoft å rulle ut Windows 11 til “kvalifiserte Windows 10-brukere” i 2022.

TPM

TPM, Trusted Platform Module, er en sikker krypteringsprosessor som kan lagre krypterte nøkler, ofte kalt sikkerhetsbrikke på norsk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse