Annonse


Derfor er app-butikken i Windows 11 allerede mye bedre

Endelig apper der som folk trenger.

Skomakerens barn

Microsoft har ikke akkurat vært kjent for å ha en veldig god app-butikk, men dette ser nå ut til å bedre seg under Windows 11. Det er ikke bare forbedringer i utseendet og hvor responsiv appen er, men også innholdet har fått en overhaling. Dette gjør at app-butikken allerede nå er mer nyttig enn den tidligere har vært.

Blant annet er Zoom nå en del av Microsoft Store Kilde: The Verge

OBS Studio, Zoom, Canva, Winzip og Adobe Acrobat Reader er alle nå på plass i Microsoft sin app-butikk i tillegg til utvidelser for Edge. At disse nå kommer på plass så tidlig i løpet lover godt for Microsoft sin målsetning om å gjøre butikken bedre både for utviklere og brukere.

Windows Package Manager

Microsofts “Windows Package Manager” ble annonsert i 2020 og er selskapets initiativ for å bygge en pakkehåndterer som er native til Windows. Denne ble raskt mer populær enn Windows-butikken, og inneholder apper som Zoom, Winrar og andre som manglet i “hoved-butikken”. Package Manager har vokst jevnt i løpet av det siste året og inkluderer nå Discord, Chrome, Firefox og mange flere populære apper.

Annonse




Package Manager er i utgangspunktet et kommandolinjeverktøy men har også et webgrensesnitt man kan bruke for å administrerere det. Overgangen er nå at Microsoft-butikken i stor grad skal være laget over Package Manager og winget-kommandoen som brukes til å installere apper, eller pakker, fra Package Manager.

Etter sigende vil vi da se stadig flere apper på vei inn de kommende ukene og månedene, blant annet så har Mozilla ymtet at de vil være på plass der snart.

En annen ting er at Windows-sjefen, Panos Panay, har uttalt at de også er åpne for å inkludere Steam eller Epic sine butikker inn i Microsoft sin. Om Microsoft når målet sitt og klarer å inkludere det meste av applikasjoner vi bruker i hverdagen så vil det lette mye på bruken og administrasjonen av Windows-baserte PCer.

Fortsatt en del igjen

En del av utfordringen til Microsoft Store er jo fortsatt at det er for mange falske apper, guider og generell “crapware” som fortsatt dukker opp i søkene. Dette er en nok et arbeid det vil ta Microsoft en god stund å komme gjennom, og ettersom Microsoft Store har vært såpass lite på radaren til utviklere så er mange av disse appene nå relativt høyt rangert.

Et enkelt søk på Firefox gir en rekke guider og annet tjafs som en del av resultatene. Kilde: Skjermbilde / Microsoft.com

En stor fordel for utviklere, og brukere, er at gjennom en slik modell så vil appene i større grad kunne holdes oppdaterte. Og ettersom Microsoft har bestemt seg for at alle inntekter utviklere får gjennom sine applikasjoner er deres å beholde så vil nok det også være et sterkt argument for flere å benytte seg av muligheten til å nå flere brukere, og øke sikkerhet og brukervennlighet med å være tilstede i selskapets butikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse