Annonse


Slik blir VW ID. enda bedre med sommer-oppdatering: forbedrer drift, ytelse og komfort

VW har varslet at ID.3 1st er første modell som oppdateres.

VW lover oppdateringer for ID.-modellene hver tolvte uke

Dette i form av “ID.Software 2.3” som “leveres til “First Movers Club” kunder via mobildataoverføring i løpet av juli 2021″, som VW forklarer i pressemeldingen.

“Oppdateringen inkluderer justeringer og forbedringer av drift, ytelse og komfort. Oppdateringer for alle ID.3-, ID.4 og ID.4 GTX-kunder følger gradvis. I fremtiden vil Volkswagen oppdatere programvaren for ID.-modellene hver tolvte uke.”

Dette forbedres: lysfunksjoner, sensorer og dynamisk lysassistent, forbedret drift- og designendringer for infotainmentssystemet, samt ytelses- og stabilitetsforbedringer.

VW

VW sier de er den første “volumprodusenten” med regelmessige OTA-oppdateringer

 “Volkswagen girer opp et hakk når det gjelder digitalisering. Etter den vellykkede utrullingen av vår helelektriske ID.-familie, skaper vi nå en helt ny, digital kundeopplevelse med nye funksjoner og større komfort. Fremover skal dette gjøres hver tolvte uke

Annonse
Dette gjør oss til den første volumprodusenten som regelmessig skal levere omfattende Over-the-Air-oppdateringer. Dette er en viktig milepæl i implementeringen av vår ACCELERATE-strategi, som forbereder Volkswagen på fremtidens tilkoblede, digitale mobilitet», sier Ralf Brandstätter, direktør for Volkswagen.

Slik oppdateres bilene

“Programvareoppdateringene leveres via mobil dataoverføring, direkte til de sentrale høyytelsesdatamaskinene i ID.-modellene (In Car Application Server, forkortet til ICAS). Når det gjelder nyere biler basert på den moderne MEB-plattformen, overtar disse modellene funksjoner som på tidligere kjøretøygenerasjoner ble distribuert over en rekke kontrollenheter.

Den nye elektronikkarkitekturen er ikke bare kraftigere og mer intelligent, den forenkler også utvekslingen av data og funksjoner mellom systemer i bilen. Dette gjør det mulig å nå og oppdatere opptil 35 kontrollenheter via Over-the-Air-oppdateringene.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse