Tesla-milepæl
Resultatet er oppnådd “tross mange utfordringer", ifølge Elon Musk.

Annonse


Ny rekord for Tesla

Tesla har nådd en milepæl: Selskapet leverte 201 250 biler i annet kvartal 2021. Det er første gang noensinne de passerer den symbolske 200 000-grensen. I første kvartal klarte de å levere 184 800 maskiner til folket. Også det var rekord.

Nesten bare Model 3 og Y

Nesten alle leveransene besto av Model 3 eller Model Y. Bare 1890 Model S eller Model X ble sendt ut. Leveranser av den eksklusive Model S Plaid kom offisielt i gang på det amerikanske markedet 10. juni.

Resultatet er oppnådd “tross mange utfordringer,” sa Elon Musk. Han utdypet ikke hva utfordringene har bestått av, men han har tidligere nevnt problemer med forsyningskjeden. Råvarer er et problem og bilindustrien lider under noen av de samme vanskelighetene som dataindustrien står overfor: Chipmangel.

Nådde ikke analytikernes forventninger

200 000 biler er en milepæl, men analytikernes anslag lå noe høyere, opp mot 231 000. I tiden som kommer vil Tesla møte hardere konkurranse etterhvert som flere produsenter får sving på elbilproduksjonen.

Annonse
Tesla bryter ikke ned tallene på land eller regioner, så vi vet ikke hvor mange biler de har sendt til Europa og Norge eller hvor mange som har fått kinesiske eiere. 

Cruise control uten kontroll

I Kina har Tesla hatt tilbakekalt 285 000 biler på grunn av en sikkerhetsrisiko forbundet med cruise control’en. Ifølge kinesiske myndigheter kan den aktiveres ved et uhell og få bilen til plutselig å akselerere. Feilen rettes ved oppdatering av programvaren. De fleste av bilene det gjaldt, var produsert lokalt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse