Taycan Cross Turismo
Ved ni anledninger er det meldt at Porsche Taycan har tapt kraften og stanset under kjøring.

Annonse


Global tilbakekalling av 43 000 Porsche Taycan

Porsche vil globalt tilbakekalle alle 43 000 Taycan og Taycan Cross Turismo etter rapporter om plutselig, uventet strømtap.

Gjelder så godt som alle biler

Taycan ble lansert ifjor og tilbakekallingen omfatter alle bilene som er produsert og levert til og med juni iår. En oppdatering av programvaren i bilene vil løse problemet, men den kan ikke gjøres trådløst. 

Ifølge Porsches leder Klaus Rechberger er problemet registrert i rundt 130 biler, men det er ikke meldt om ulykker forbundet med problemet.

Taycan er en lav firedørs sportsbil med rekkevidde på 450 kilometer.

Ni rapporterte tilfeller

I USA innledet National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) etterforskning etter å ha mottatt ni rapporter om plutselig tap av fremdrift “uten forutgående advarsel mens de kjørte i hvilken som helst hastighet”. Klagene kom fra eiere av 2020- og 2021-modeller av Taycan. I seks av de ni tilfellene ville ikke bilen starte på nytt.

Annonse


I tillegg til litiumion-batteripakken på 800 volt som sitter i Taycan, er det et tolvvolts ekstrabatteri. NHTSAs undersøkelse konkluderer med at tap av ladning av tolvvoltsbatteriet kan deaktivere hele det elektriske systemet og forhindre drift av kjøretøyet.

Trådløs oppdatering ikke mulig

Porsche som er en del av Volkswagen-gruppen, sier at trådløs programvareoppdatering ikke er mulig i dette tilfellet. Det betyr at eierne må legge inn et verkstedbesøk i kalenderen.

Taycan-eierne kan fortsette å bruke bilene sine som vanlig inntil de blir kontaktet av Porsche for et gratis verkstedbesøk.