Windows 11 på Android-telefon. Illustrasjonsbilde.
Windows 11 på Android-telefon. Illustrasjonsbilde.

Annonse


Se Raspberry Pi kjøre Windows 11

I forrige uke kom den offisielle lanseringen av Microsofts Windows 11 og de første buildene er allerede ute til Windows Insiders. I tillegg til x64-build er det også en ARM64-build for enheter som Surface Pro X. ARM64-build er ment for støttede Qualcomm-prosessorer, men ikke alle lar seg stoppe der.

Windows 11 på OnePlus 6T

For noen dager siden var det noen som klarte å kjøre Windows 11 på Lumia 950 XL og Raspberry Pi 4. Nå har noen utviklere klart å fyre opp Windows 11 på en Android-telefon. 

Et team som kaller seg Renegade Project fikk til en vellykket oppstart av Windows 11 på OnePlus 6 og OnePlus 6T. De har delt en video som viser Windows 11 ARM på en OnePlus 6T.

… men ikke alt fungerer

edi194 viser en OnePlus 6T som allerede kjører Windows 10 på ARM. Han oppdaterer og det tar ganske lang tid, men telefonen klarer til slutt å starte det nye operativsystemet, Windows 11. Som edi194 sier fungerer funksjoner som berøringsskjerm, USB og GPUen. Wi-Fi, Bluetooth og lyd over høyttalerne ser imidlertid ikke ut til å virke.

Annonse


Det er langtfra perfekt, men å se at Microsofts splitter nye, fullverdige stasjonære operativsystem kan kjøre på en smarttelefon designet for Android, er interessant.

Kjører spill

Overraskende nok klarer OnePlus 6T å håndtere ganske mange PC-titler, blant andre GTA IV, CS:GO, Far Cry, Minecraft, Need for Speed: Most Wanted, SimCity 5.

Dette er ikke første gang Windows kjører på en Snapdragon 845-drevet enhet. I 2019 klarte NTAuthority (Bas Timmer) å starte Windows 10 på OnePlus 6T og Google Pixel 3.

Annonse