Annonse


Hva er det Microsoft roter med i forhold til Windows 11-systemkravene? Nå er millioner av maskiner ute i kulda

Kun Intel 8. generasjon (Coffee Lake) og AMD Zen 2 og nyere kan installere Windows 11 slik situasjonen er i dag. Også TPM 2.0 er et krav, noe som også har blitt diskutert mye og skapt forvirring.

Microsofts egen dyre maskin kan ikke kjøre Windows 11 per i dag

Det innebærer at Suface Studio 2 (fra 3500 dollar) ikke støttes, da dette er en maskin som nytter Intels 7. generasjon brikker og som derfor ikke er støttet. Det betyr at heller ikke Surface Pro 4 kan installere, da denne maskinen fra vinteren 2015 har 6. generasjon Intel.

Surface Studio 2 er flott og dyr, men ikke støttet.

Selskapet skrev først at enheter med Intel 6. og AMD før Zen ikke ville bli støttet, men valgte senere å fjerne informasjonen.

Det er ikke fordi Windows 11 er tyngre å kjøre

Windows 11-kjernen krever nesten ingenting for å kjøre, så dette har ingenting med ytelse å gjøre, men med sikkerhetsmekasnimer som Secure Boot og nevnte TPM 2.0 å gjøre.

Annonse
Hvorfor Microsoft har offentliggjort systemkrav som garantert kommer til å utvides, er ukjent, men i en uttalelse at de skal “teste for å identifisere enheter som kjører Intel 7. eller AMD Zen 1, og som kanskje imøtekommer våre prinsipper”.

Vi er noe usikre på hva denne kryptiske setningen betyr, men regner med det innebærer at de analyserer disse enhetene med Windows 11 installert for å finne ut at alt fungerer som det skal og at støtten er på plass før lanseringen på tampen av året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse