Annonse


Apple slipper Beta 2 av macOS Monterey for utviklere

Igår ble Beta 2 tilgjengelig for utviklere.

Samme prosedyre som hvert år

Hvert år det er samme kjøret, WWDC kommer og undertegnede havner på et beta-kjør gjennom sommeren som stort sett medfører seg en del frustrasjon over viktige applikasjoner som ikke fungerer som de skal. Men i år har man faktisk klart å holde seg unna, enn så lenge.

Nå er altså Beta 2 ute, tre uker etter at Apple slapp Beta 1 etter WWDC.

Registrerte utviklere kan nå laste ned betaen via Apple Developer Center ved å installere profilen, deretter kommer oppdateringer via Software Update i macOS.

Annonse
Trå varsomt

Som med alle betaer så anbefaler Apple ikke at den installeres på en maskin du er avhengig av i hverdagen. Dette er tidlige versjoner og de inneholder feil og applikasjoner du bruker til daglig er kanskje ikke oppdatert til å kjøre i Monterey.

macOS Monterey er kun tilgjenglig for utviklere per nå, men planen til Apple er å gjøre en public beta tilgjengelig i Juli. Da vil man ikke trenge å være en registrert utvikler for å laste ned betaen.

Masse nytt

Som vi har skrevet om tidligere så kommer macOS Monterey med masse ny funksjonalitet, og blant de mest spennede for de av oss som er tungt inne i Apple-økosystemet er Universal Control, en funksjon som lar en enkelt mus, styreflate eller tastatur brukes på flere Mac- eller iPader, i tillegg kommer en ny AirPlay til Mac-funksjon.

Safari har fått en redesign med en ny fanelinje og støtte for gruppering av faner, FaceTime har fått “rom lyd” eller Spatial Audio som Apple kaller det. De med en M1 Mac får portrettmodus og Voice Isolation for å kutte ut bakgrunnsstøy. Det er også en ny SharePlay funksjon i ‌FaceTime‌ som lar brukere se på filmer eller serier, lytte til musikk og dele skjermene sine med hverandre.

Les også: Alt Apple lanserte på WWDC

Shared With You, er en egen funksjon som holder oversikt over musikk, lenker, podcaster, nyheter og bilder som andre har sendt til deg i Meldinger, og fremhever det i de aktuelle appene. Notes har en ny Quick Note-funksjon for å kjapt få skrevet ned det du trenger å huske, og samarbeid skal bli lettere med @-omtale og en ny aktivitetsvisning.

Shortcuts-appen fra iOS er nå tilgjengelig på Mac, og Focus hjelper folk å holde på med å kutte ut distraksjoner i bakgrunnen. Maps har også fått en hel rekke nye funksjoner, og med Live Text kan Macer nå finne tekst i bilder eller gi detaljer om dyr, kunst, landemerker, planter og mer.

Mail Privacy Protection skjuler IP din og forhindrer sporing gjennom usynlige piksler, og iCloud Private Relay holder Safari-surfing beskyttet. Det er mange andre nye funksjoner i ‌macOS Monterey‌ og vi gleder oss til å komme med en mer komplett test etterhvert.

Er du allerede på beta-kjøret? Hvis du er det, del gjerne dine erfaringer med Monterey så langt!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse