Annonse


TPM-kravet i Windows 11 gjelder ikke for alle systemer – OEM kan unntas

OEM-unntak for de Microsoft godkjenner, for sikkerhet er tydeligvis ikke like viktig i alle situasjoner.

Microsoft har i Windows 11 bygget inn et spesifikt krav som blokkerer ethvert system uten Trusted Platform Module (TPM) 2.0-teknologi fra å installere det nye operativsystemet, men det viser seg at de vil tillate at TPM-kravet deaktiveres i spesielle tilfeller.

Dessverre vil vanlige brukere sannsynligvis ikke ha tilgang til ISO-installasjonene eller løsningen som brukes for å tillate installasjonen på maskinvarekonfigurasjoner uten TPM, selv om det kan tenkes at vi kan se dem lekke ut i offentligheten etterhvert. I stedet er disse spesielle Windows 11-versjonene sannsynligvis skreddersydd for bruk i land som ikke bruker vestlig krypteringsteknologi, som for eksemepl Kina og Russland.

Les også: Hvor vil Microsoft? Horribelt mange stenges ut fra Windows 11

Annonse


Når kravet først ble kjent så var det snakk om at Windows 11 ville støtte TPM 1.2 og nyere, men Microsoft har etterhvert spesifisert at de kun kommer til å støtte TPM 2.0. Støtten i Windows 11 krever enten en fysisk TPM-nøkkel eller en fTPM

Les også: Windows 11-krav har gjort TPM 2.0 til nye Playstation 5

Unntak for OEM

Microsoft har nå avklart at noen systemer vil fungere uten noen form for TPM-kryptoprosessor aktivert, noe gjør at man kan stille seg spørsmålet om kravet i seg selv da blir overflødig.

Microsoft har lagt ut de fullstendige systemkravene i ‘Windows 11 Minimum Hardware Requirements-dokumentet (PDF), dokumentet på 16 sider gir oss en langt dypere innsikt i operativsystemet enn den grunnleggende versjonen Microsoft publiserte tidligere.

Dette betyr at OEM-versjoner av Windows 11 kan bli sendt ut såfremt Microsoft godkjenner produsenten som ønsker dette.

Annonse