Årgangsvin fra AMD!
FineWine-fenomenet er en konsekvens av driveroppdateringer og gunstige spilloptimaliseringer.

Annonse


AMDs Big Navi er som årgangsvin. Blir bare bedre med alderen

AMDs “FineWine”-teknologi som samfunnet elsker å kalle den, henviser til at en Radeon GPU tilsynelatende er i stand til å innhente eller til og med overgå en tilsvarende GeForce på grunn av ytelsesgevinsten den oppnår i løpet av livssyklusen. Den blir bedre når den eldes på samme måte som vin av høy kvalitet.

Årgangsvin

Gevinsten oppnås som en konsekvens av driveroppdateringer og gunstige spilloptimaliseringer. FineWine-fenomenet slår generelt inn etter et par år for en GPU-generasjon. Imidlertid ser det ut til at RX 6000-serien (Big Navi) som ble lansert ifjor og ennå ikke ett år gammel, allerede viser årgangsvin-symptomer.

En ytelsesanalyse utført av tyske 3DCenter viser at både RTX 30-serien basert på Ampere-arkitektur, og RX 6000-serien basert på Navi 2X-arkitektur, yter ganske mye bedre nå enn ved lanseringen, men av de to er det FineWine-teknologien som virkelig imponerer.

AMD: Ti prosents ytelsesforbedring

Dataene viser at AMD-kort i gjennomsnitt har oppnådd mer enn ti prosent ytelsesforbedring de siste seks månedene, med største gevinst på 1080p. Nvidia-kort har størst gevinst på 1440p.

Dette skulle være godt nytt for AMD og brukerne som nyter sin årgangsvin, men Nvidia kan slå tilbake. Innen nye teknologier som Ray-Tracing har Nvidia i alle fall foreløbig, et forsprang.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse