Windows11tpm
Microsofts TPM-krav var en dårlig ide nå som det fra før av er komponent-mangel.

Annonse


Windows 11-krav har gjort TPM 2.0 til nye Playstation 5

Det er ingen selvfølge at hovedkort for skrivebords-maskiner har innebygget TPM 2.0-modul (versjon 2.0 er kravet) om de er noen år.

Microsoft har klart å gjøre noe kjedelig til en etterspurt vare

Alle andre type maskiner, som laptoper, har innebygget fTPM (firmware Trusted Platform Module), men har man en noe eldre maskin, kanskje som man har bygget selv, kan det tenkes at man må handle en TPM-modul, og det har selvsagt svartebørshaiene funnet ut: prisene har økt fra 20 til rundt 100 dollar.

Undersøk BIOS først

Et problem er at mange nok regner med at løpet er kjørt før de undersøker BIOS-en.

Undertegnende har selv et x470-hovedkort fra AMD som jo støtter TPM 2.0. Funksjonen var dog ikke aktivert i BIOS, men etter å ha aktivert denne ene tingen var det lekende lett å oppgradere fra Windows 10 til 11.

Vi og mange andre har ikke angret på avgjørelsen da Windows 11-kjernen er lik nok Windows 10, men samtidig kjappere, at alle drivere og det meste annet fungere helt topp. Den offisielle Windows 11 Insider beta-testingen starter neste uke.

Shen Ye mener Microsofts krav er en dårlig ide, spesielt i 2021:

Annonse