Ios15ram
Fra og med iOS 15 og iPadOS 15 kan utviklere gi appene sine ekstra futt om det trengs ved å angi mer RAM-bruk.

Annonse


Slik skal Apple gi iPad mer kraft

Da det ble kjent at de nye M1 iPad Pro-nettbrettene ble levert med 8GB og 16GB lagringsplass avhengig av diskstørrelse.

Selv med 16GB RAM på iPad Pro M1 kan ikke apper bruke mer enn 5GB

Som vi rapporterte på tampen av mai: «Selv om man betaler 19 890 kroner for iPad Pro M1 med 16GB RAM, kan ingen apper bruke mer enn 5GB».

«Bruker en app mer enn 5GB RAM er det fare på ferde: iPadOS nekter å gi mer plass, og avslutter alle apper som oppdages å bruke mer. Ingen tvil om at iPadOS 15 blir en stor oppgradering», skrev vi den gang, og nå vet vi hvordan Apple har tenkt å løse floken: utviklere kan be både iOS- og iPadOS-apper om å bruke mer enn 5GB RAM per app, men det er foreløpig ikke avslørt hvor mye mer hver app kan leke seg med. Det er heller ikke kjent hvilke iOS- og iPadOS-enheter som er støttet.

Apple skriver blant annet at «visse kjernefunksjoner til din app kan fungere bedre ved å gi mer RAM på støttede enheter. Om du bruker denne funksjonen, sørg for at appen fremdeles fungerer som ønsket om ekstra RAM ikke er tilgjengelig.»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse