Windows 11
Mye funksjonalitet fjernes og/eller erstattes i Windows 11.

Annonse


Microsoft: Windows 11 er designet for å eksistere sammen med Windows 10

Microsoft sier Windows 11 er et moderne, oppdatert operativsystem, men likevel det samme som før:

Så lenge Windows har eksistert har det vært et sentralt element i verdens innovasjon. Nettet ble til og vokste opp med Windows. Windows er plattformen hvor vi skrev vår første e-post, spilte vårt første PC-spill og skrev vår første kodelinje. Windows er plattformen folk går til for å skape, koble seg på, lære og prestere – en plattform over en milliard mennesker stoler på.

Ikke et nytt operativsystem

Selskapet hevder at det nye Windows 11 vil bringe deg nærmere det du liker – alt fra produktivitet til kommunikasjon. Men det betyr ikke at det er et helt nytt operativsystem. I distribusjonsstrategien bekrefter Microsoft at det nye operativsystemet er det samme som Windows 10 — med noen modifikasjoner.

Siden Windows 11 er bygget på samme base som Windows 10, kan du bruke de samme funksjonene, scenariene og verktøyene som du idag bruker for Windows 10.

Kompatibilitet

Microsoft la til at de fleste enheter som er kjøpt de siste par årene vil være kompatible med Windows 11. Begge operativsystemene vil motta regelmessige “månedlige kvalitetsoppdateringer for å gi sikkerhet og rette opp feil”.

Når Windows 11 er generelt tilgjengelig vil sluttbrukere som kjører Windows 10 kunne bruke PC Health Check-appen for å se om de er klar for Windows 11.

Kjerneinnstillingene uendret

Microsoft har ikke gjort endringer i kjerneinnstillingene og prosessene, noe som betyr at vi ikke vil oppleve den slags problemer som vi så da de flyttet Windows 7- og 8.1-brukere til Windows 10.

Å bruke én administrasjonsinfrastruktur som støtter vanlige applikasjoner i både Windows 10 og Windows 11, bidrar til å forenkle migreringsprosessen.

Les ITavisen:

Windows 11 lanseres gratis i løpet av julen i år – beta-testingen starter neste uke
Windows 11 avslørt – Android-apper kommer

For mer informasjon om klargjøring for Windows 11, sjekk denne supportsiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse