Annonse


Sabrent kommer med ekstern SSD på hele 16TB

Sabrent lanserte i går en ny ekstern SSD i Rocket XTRM-Q serien, og det er ikke bare lagringskapasiteten som er massiv.

Mye plass i liten pakke

XTRM-Q er ingen vanlig ekstern disk, for lagringsplassen du får i den lille pakken er på hele 16TB. Den nye disken består faktisk at to 8TB NVMe SSDer. Disse kan enten brukes hver for seg eller settes opp i en RAID O-konfigurasjon som gir deg en total lagringskapasitet på 16TB.

Størrelsen er det ingenting å si på, og den er 11,43cm lang, 6,5 cm bred og 1,73 cm tykk. Selve kabinettet er laget av aluminium og dette igjen er beskyttet av et gummiaktig lag på toppen for ytterligere beskyttelse.

I Rocket XTRM-Q serien til Sabrent finner man også disker i mer normale størrelser helt fra 500GB til 8TB.

Annonse
Liten formfaktor og Thunderbolt for høye hastigheter på Rocket XTRM-Q. Kilde: Amazon / Sabrent

Bygget for fart

Ved å sette de to diskene i RAID 0 så dobles hastigheten på disken som skal gi opp til 2800MB/s, noe som igjen gjør at det krever sitt av portene som skal brukes. Det er derfor Sabrent Rocket XTRM-Q kommer med støtte for Intel Thunderbolt 3. Strømadapter og Thunderbolt-kabel følger med i pakken.

Bygget for fart, med Thunderbolt 3 skal du kunne utnytte full kapasitet av to NVMe SSDer satt i RAID 0. Kilde: Amazon / Sabrent

Koster litt (!)

Dette er ikke en disk for deg som trenger noe for å flytte noen filer i ny og ne, Sabrent Rocket XTRM-Q kommer med en ganske heftig prislapp, det har ikke lykkes oss å finne noen norske forhandlere enda, men på amazon.com ligger disken ute til salgs for den nette sum av 25.190 kr.

Skulle du ikke ha rom i budsjettet til 16TB varianten så kan du også kjøpe selve “huset” og putte inn to NVMe disker etter eget ønske, det produktet har en litt hyggeligere start-pris og kan bestilles for ca 1300 kr. Kostnad for disker kommer selvsagt i tillegg.

Litt mer spiselig pris på “selvbygger” versjonen av 16TB-modellen altså. Kilde: Amazon / Sabrent

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse