iphone12mini
Helt siden lanseringen har det versert rykter om at iPhone 12 mini-salget gikk dårlig. Nå hevder TrendForce skråsikkert at produksjonen har opphørt.

Annonse


Denne iPhone 12-modellen selger så dårlig at produksjonen visstnok er stoppet – bekrefter “iPhone 12s” forbedringer

Vi har lenge rapportert at iPhone 12 mini er en salgsflopp for Apple, etter at undertegnende først spådde at mini-en kunne bli den store iPhone 12-hitten.

Mini-mobiler er ikke så populære lenger

Så feil kan man ta, og nå gjør det ekstra vondt fordi TrendForce melder at Apple ser på iPhone 12 mini nå som et utgått produkt og at produksjonen derfor allerede har opphørt.

Som vi meldte i januar i år etter en rekke rapporter om dårlig salg:

“iPhone 12‌ klarte å skaffe en betydelig andel ved lanseringen, men med blandede resultater, da ‌iPhone 12 mini‌ ser ut til å ha blitt glemt blant de modellene. Apple lanserte ikke bare et større utvalg av nye modeller enn noen gang tidligere, og delte også lanseringen i to omganger, så sammenligning med tidligere lanseringer er vanskelig. I tillegg lanserte Apple en ny ‌iPhone SE‌ tidligere på året, noe som ytterligere kompliserte det hele”.

Det koster å ha liten mobil når den er fra Apple:

At Apple tar 8990 kroner (64GB) for en 5,4″ blir i drøyeste laget for mange, noe som ender med at kundene heller betaler 9990 kroner for 6,1 tommer store iPhone 12 64GB.

ITavisen

Nå melder TrendForce dette:

“Det forventes at Apple skal fokusere på å øke salget av de tre andre modellene i iPhonen 12-serien, fordi mini skuffet salgsmessig sammenlignet med andre modeller i iPhone 12-familien.”

Annonse
Mobilen er fremdeles tilgjengelig for kjøp fra Apple, men vi vil kanskje se at nettopp denne modellens varelager blir knappere tidligere før lanseringen av 13-modellene i høst.

2021 er et s-år

Det mener TrendForce som konkluderer med følgende forbedringer i årets modeller:

  • Krympet FaceID-sensor
  • 5 nm+ A15-brikkesett
  • AMOLED “On-cell” berøringsteknologi
  • Pro-modellene: 120Hz
  • Samme priser som 12-serien
  • Samtlige i 12s-serien har oppgraderte kameraer med “sensor-shift” bilde-stabilisering
  • Pro-modellene får 6P vidvinkel-kamera med autofokus og LiDAR

Det at TrendForce rapporterer det samme som vi har sett mange andre kilder har gjort i år, styrker teorien om at årets oppgraderinger ikke blir så store på utsiden, og at kameraene blir oppgradert. At vi får en enda kjappere mobil er aldri negativt, men det er en grense for hvor mye fart alene kan forbedre bruken, noe som har fått Apple til å fokusere på funksjoner som å gjenkjenne tekst i bilder, til kobling mellom Mac og iPad på helt nye måter med iOS 15, iPadOS 15 og macOS 12 Monterey.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse