AI
Kunstig intelligens overgår mennesket på aksjemarkedet.

Annonse


I et AI-styrt aksjemarked: “Elon Musks tweets kan anses som støy”

Teslas aksjonærer har lenge ansett Elon Musks “bisarre” tweets som en risikofaktor. De har fått investorer til å saksøke ham og han har fått advarsler fra US Securities and Exchange Commission.

AI-drevet børshandel

Konsernsjefens oppførsel har gjort Tesla-aksjen vanskelig å forutsi. Men nå har Qraft Technologies, en sydkoreansk oppstartsbedrift, fått mye oppmerksomhet på Wall Street for sin AI-drevne børshandel gjennom et av deres fire robotdrevne fond, AMOM. 

Fondet solgte alt det satt med av Tesla-aksjer da kursen var på topp, og kjøpte dem tilbake like før kursen hentet seg inn igjen etter å ha falt.

Les mer: Hvordan kjøpe aksjer

Annonse


Hemmeligheten bak strategien

Qrafts sjef Kim Hyung-sik har presisert at Musks tweets har begrenset innvirkning på AI-programmets valg av aksjer, men budskapene hans på sosiale medier inngår i de dataene som blir matet inn i og analysert av kunstig intelligens.

Tweetene hans er ikke nyttig for å forutsi Teslas aksjekurs. De kan sees på som støy. De kan ha påvirket kryptovalutaer, men ikke Tesla-aksjer. Viktigere faktorer er mønstrene i aksjekursbevegelsene, økonomiske data og nyheter.

Kim Hyung-sik

I juni solgte AMOM hele Tesla-beholdningen etter å ha inkludert dem i porteføljen bare en måned tidligere. Qrafts robotdrevne aksjehandel er også blitt lagt merke til av Reddit-brukere denne måneden for at de kjøpte DocuSign og Biogen-aksjer bare få dager før de gikk i været.

Bachelor i data og master i økonomi

Kim som har en bachelor i datavidenskap og en master i økonomi fra Seoul National University, sier det er vanskelig å forklare AI’ens avgjørelser. De er basert på teknologi og dyp læring, og de endrer seg. Mennesker blander seg ikke inn i beslutningene.

Han understreket at robotene i motsetning til menneskelig kapitalforvaltning, raskt tilpasset seg de endringene covid 19 forårsaket i markedet.

Overgår referanseindeksene

Ifølge Kim Hyung-sik har AMOM langt overgått sine referanseindekser og bidratt til å gi selskapet tillit blant investorer. 

Resultatene er tilfredsstillende. Eiendomsforvaltningsselskaper i verdensklasse som BlackRock, Goldman Sachs og Vanguard, har lansert lignende produkter, men våre har gjort det bedre. Mindre institusjoner og individer er i akselererende grad begynt å kjøpe seg inn i våre fond.

Kim Hyung-sik

Qraft har nylig etablert kontor i Hong Kong og vurderer Europa.

Annonse