Huawei
Fem større kinesiske selskaper blir utestengt fra all telekommunikasjons-infrastruktur i USA. Mest kjent av disse er Huawei.

Annonse


USA holdt døren på gløtt for Huawei. Nå lukkes den helt

Den føderale amerikanske kommunikasjonskommisjonen (FCC) har lagt frem en plan for å forby all bruk av utstyr fra Huawei og fire andre kinesiske selskaper i amerikanske telekommunikasjonsnett. Forbudet rammer selskaper som anses som nasjonale sikkerhetstrusler. Blant dem er Huawei og ZTE.

Tilbakevirkende kraft

Kommisjonen åpner også for å tilbakekalle tidligere godkjennelser av utstyr fra kinesiske selskaper. En talsmann for Huawei kaller planen “misvisende og unødvendig straffende”.

De nye tiltakene vil utelukke upålitelig utstyr i våre kommunikasjonsnettverk. Vi har holdt døren på gløtt for Huawei og andre kinesiske produsenter gjennom vår autorisasjonsprosess. Med dette foreslår vi å lukke døren helt.

Jessica Rosenworcel, styreleder FCC

Fem selskaper svartelistet

FCC har godkjent mer enn 3000 søknader fra Huawei siden 2018, men i fremtiden vil det ikke bli innvilget autorisasjon av kommunikasjonsutstyr fra firmaer som anses å utgjøre en risiko for nasjonal sikkerhet.

FCC har med utgangspunkt i en lov fra 2019 som tar sikte på å beskytte amerikanske kommunikasjonsnett, svartelistet fem kinesiske selskaper. De berørte selskapene er i tillegg til Huawei og ZTE, Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. og Zhejiang Dahua Technology Co.

Annonse
‘Diskriminerende, fremtidsbeskrivende beslutning’

Huawei sa at “å blokkere kjøp av utstyr basert på en prediktiv, fremtidsbeskrivende beslutning relatert til opprinnelsesland eller merkevare, er diskriminerende og vil ikke gjøre noe for å beskytte integriteten til amerikanske kommunikasjonsnettverk”.

Huawei, Hikvision og flere andre selskaper står også på amerikanernes økonomiske svarteliste. 

Les Politainment: Biden svartelister 59 kinesiske selskaper

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse