windows11
Galaxy Book S har Intels første forsøk på x86 big.LITTLE og vil tjene mye på Windows 11.

Annonse


Windows 11 sin hemmelige ytelses-forbedring avslørt!

Windows 11 er spesial-designet for Intels hybrid CPU-er, altså de som kjører store og små kjerner for å optimalisere ytelse og batterilevetid.

WIndows 11 er ikke hele historien

Disse er strøm-snille og har derfor ikke den aller beste ytelsen, derfor er det viktig at operativsystemet er vel-optimalisert, og det er Windows 11.

Faktisk er beta OS-et kjappere med gamle Windows 10-drivere, enn sistnevnte er. Årsaken er at plattformen som styrer hva CPU-en skal gjøre når, er forbedret i Windows 11. Vi har hørt rykter om at dette var en forbedring vi kunne vente oss på tvers av all maskinvare i det nye OS-et, og nå er det bekreftet at Microsoft og Intel samarbeider tett for å gjøre Windows-laptoper mer konkurransedyktige mot Macbook M1.

Allerede opp til 10 prosent kjappere

HotHardware kan nå bevise, med en Samsung Galaxy Book S med Core i5-L16G7 (Lakefield, andre kvartal 2020, og det første forsøket på big.LITTLE).

Annonse
Denne CPU-en er så svak at selv begredelig svake Snapdragon 8cx fra Qualcomm leverte bedre ytelse og batterilevetid i samme maskin, så det er arbeid å gjøre.

Det er ikke alle testene vi snakker store forbedringer, men der det gjelder som mest for mange, i nettleseren, fant HotHardware at Chrome 91 er 10 prosent kjappere enn Windows 10 21H1.

I 3DMark er poengsummen den samme, men programmet er driver-sensitivt og kan tjene mye på offisielle Windows 11-drivere.

Er aldri tregere enn Windows 10, selv med ikke-optimaliserte drivere

I CineBench-testen er enkjerneytelsen 8,2 prosent bedre i Windows 11, mens i mye brukte PCMark gjør Windows 11 det mer eller mindre like bra som Windows 10, noe som er imponerende med Windows 10-drivere.

Det skal bli meget spennende å se hvordan Intels kommende big.LITTLE-laptoper med Windows 11 yter sammenlignet med kommende Apple M1X/M2. Dette blir mer spennende enn vi hadde regnet med.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse