Annonse


Snapchat fjerner omsider det omstridte filteret

Snapchat for iOS har ikke lenger det tidligere svært populære filteret som viser hastighet.

Trosset søksmål

Filteret har vært mindre og mindre i bruk de siste årene og Snapchat sier nå at filteret nå fjernes helt fordi “det nesten ikke blir brukt lenger”. Filteret ble introdusert i 2013 og var en periode svært populært, og brukere av Snapchat laget mange videoer fra biler og andre kjøretøy i høye hastigheter.

Dette ledet selvfølgelig til reaksjoner og til slutt søksmål. I stedet for å ta grep og fjerne filteret når dette skjedde så valgte Snapchat å stå ved filteret og gjorde istedet flere endringer til det. Blant annet reduserte de hastigheten som viste til en maksgrense på 55km/t, og la til et klistremerke hvor det stod “Don´t snap and drive”.

Filteret har vært en kilde til mange søksmål og nyhetssaker de siste årene. Kilde: Faksimile fra NPR.org

Tok åtte år

Men etter åtte år er det altså slutt, Snapchat har bekreftet at det nå fjernes helt. Begrunnelsen for det er som nevnt ikke sikkerhet, men heller popularitet. En talskvinne for Snapchat bekreftet til NPR at filteret “knapt brukes av Snapchattere og i lys av det så fjerner vi det helt”.

Annonse
NPR melder også:

Snap har forsvart funksjonen tross advarsler fra talspersoner som har hevdet at det oppfordrer til hensynsløs kjøring. Selskapet har også møtt søksmål fra familiene til de som har blitt såret eller drept i bilulykker der bilister beveget seg i for høy hastighet, angivelig for å score skryterett på appen.

Og de juridiske kampene fortsetter. Naveen Ramachandrappa, en California-advokat som saksøkte Snap for hastighetsfilteret, skrev i et søksmål at noen tenåringsbrukere av Snap mente de ville bli belønnet med digitale premier og trofeer for å registrere en hastighet som overstiger 160km/t.

NPR

Hva synes du om at dette filteret nå fjernes fra Snapchat? Del med oss i kommentarene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse