OnePlus Nord CE er en pen telefon, men har vi ikke sett denne før? (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

TEST: Denne gang er vi ikke så begeistret for hva OnePlus har gjort

Annonse


Nord CE er en super telefon, men det er Nord, Nord N10 og Nord N100 og. De fire telefonene varierer fra 1590 kroner for N100, 2790 kroner for N10 og 3333 kroner for Nord.

Nord CE koster 3490 eller 4290 kroner avhengig av spesifikasjoner. Så hvilken bør du velge?

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

OnePlus Nord CEs spesifikasjoner:

 • Qualcomm Snapdragon 750G 5G
 • 6,43″ Fluid AMOLED, 90 Hz, 2400 x 1080 piksler, 410ppi
 • 6GB/8GB/12GB LPDDR4X RAM
 • 128GB/256GB UFS2.1 – lagring
 • 4500 mAh batteri
 • 30W lading
 • 64 MP hovedkamera, f/1.79, 0.7 µm/64M; 1.4 µm
 • 8 MP ultra vidvinkel, 119°, f/2.25
 • 2 MP monokromt objektiv
 • Bluetooth 5.1, NFC
 • Pris: 3490 kroner (8 GB RAM + 128 lagring) 4290 kroner (12 GB RAM + 256 GB lagring)

Året som har gått

Akkurat hva som er strategien til OnePlus med de mange billigmobilene, er ikke greit å si. I fjor på omtrent denne tiden, kom OnePlus Nord – en fantastisk telefon som beviste at telefoner til 10 000 kroner er sludder. Telefonen fikk 10/10.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

På våren i fjor slapp selskapet flaggskipene OnePlus 8 og 8 Pro og senere på høsten, etter sommerlanseringen av Nord, kom griselekre OnePlus 8T. Deretter kom OnePlus Nord N10 og N100. Det virket som at OnePlus ønsket å ha en representant i hver eneste prisklasse. Men N10 plasserte seg prismessig så tett på Nord at det var vanskelig å komme på gode grunner til å kjøpe den i stedet for storebroren.

Annonse


Både N10 og N100 har 90 Hz skjerm, men mangler andre karakteristiske egenskaper, som man etterhvert har blitt så glad i OnePlus for: Lydløs-bryter, fingeravtrykkleser i skjermen og ikke minst følelsen av kvalitet.

Forstå meg rett, telefonene er og var gode kjøp, mye for pengene, men de var ikke like fine som Nord.

Spol frem syv måneder og de to solide flaggskipene OnePlus 9 og 9 Pro er ute, Nord står fortsatt som et av de beste billigalternativene i Android-jungelen, og nå er OnePlus Nord CE her.

En oppfølger til Nord?

Nord2 forventes i juli og OnePlus Nord CE er ikke en oppfølger til Nord. CE står for Core Edition, og det er det den er. En Nord-versjon med kun de aller mest essensielle egenskapene. Med en forholdsvis rask Snapdragon 750, 6, 8 eller 12 GB RAM, 90 Hz oppdateringsfrekvens, trekamerasystem og et svært slankt design er den en bra telefon til en billig penge.

I motsetning til N10 og N100 har CE den samme lynraske fingeravtrykkleseren i skjermen som 9 og 9 Pro. Leseren er plassert nesten helt nederst på skjermen og er lett å treffe med tommelen. I likhet med N10 og N100 mangler CE lydløsbryteren.

Fingeravtrykkleseren i skjermen er på plass. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Forsiden er i glass, mens baksiden er i plast – Nord har både forside og bakside i glass. AMOLED-skjermen er lyssterk, sylskarp og har flotte farger, 3,5mm lydutgang er noe mange blir glad for å se igjen, og naturligvis har telefonen 5G.

Med en vekt på 170g og kun 7,9mm tykkelse er telefonen den slankeste fra OnePlus siden 6T. Og etter prisen, er det kanskje det beste med denne telefonen. 8 GB – versjonen koster 3490 kroner, mens 12 GB ligger på 4290 kroner. Til sammenligning koster Nord i skrivende stund, med 128 GB lagring og 8 GB RAM, 3333 kroner på Elkjøp.

Ser ut som hvilken som helst telefon

Nord CE ser generisk ut og ingenting står ut ved denne modellen visuelt. Den er rask, tynn, ligger godt i hånden, har fin byggekvalitet, men er i grunn litt kjedelig. Mitt testeksemplar kom i fargen “Charcoal Ink”, men telefonen kommer også i “Blue Void” og “Silver Ray”. “Blue Void” ser lekker ut.

Charcoal Ink, Blue Void og Silver Ray. (Ill: OnePlus)

Med 90 Hz oppdateringsfrekvens oppleves telefonen rask og OxygenOS er pent, rent og behagelig som alltid. Android-skallet er en grunn til å kjøpe OnePlus i seg selv. Det er raskt, oversiktlig og responsivt uten for mye bloatware og tullete funksjoner man ikke trenger.

De forhåndsinstallerte Google- og OnePlus-appene man ikke liker kan man avinstallere, mens Netflix er og blir installert. Mon tro hva strømmegiganten betalte for det.

Med sitt slanke design ligger den bedre i lommen enn sine brødre.

64 MP er i dette tilfellet ikke skarpere enn 12 MP

Telefonen har tre kameraer. Et hovedkamera på 64 MP, et ultra vidvinkelkamera på 8 MP som fanger 119˚  og et dybdekamera.

Ultra vidvinkelkameraet er det som imponerer minst. 8 MP er lite og hjørnene blir kornete. I innstillingene kan du velge å skru av optisk korrigering og da ser man hva kameraet egentlig fanger. Og det er ikke så imponerende.

Litt oversaturert. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Hovedkameraet på 64 MP er ikke så ille, men den høye oppløsningen lurer. Som standard tar kameraet bilder i 12 MP og overraskende nok ser jeg omtrent ikke forskjell på bilder tatt i 12 MP og 64 MP. Man kan velge 64 MP ved å trykke på en knapp i kamera-appen, men faktisk seg jeg omtrent ingen forskjell når jeg zoomer inn i 12 MP – bilder kontra 64 MP – bilder.

Den store blenderåpningen på f/1.79 gir deg naturlig bokeh om du plasserer objektet nære objektivet. Med Pro-modus kan du velge lukkertid, ISO, fargetemperatur og fokus. Det gir noen muligheter.

Stor blenderåpning gir muligheter for naturlig bokeh. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Imponerende nattbilder

Nattmodusen er noe av det beste ved dette kameraet. Den lager imponerende skarpe bilder selv om det er nesten helt mørkt. Bildebehandlingen minner om den i 9 og 9 Pro.

I tillegg har Nord CE et 2 MP monochromt kamera.

Nord CE tar film i 30 bilder i sekundet i 4K og videokvaliteten på denne telefonen er upåklagelig. I 720p kan du ta opptil 240 bilder per sekund sakte film.

Fargene er naturlige og fine i dette klippet.

Men stillbildene som kommer ut av denne telefonen, tenderer ofte mot oversaturert og HDR-funksjonen produserer av og til unaturlige resultater. Nords kameraer er bedre, mer stabile og det doble frontkameraet med et normalobjektiv og et ultra vidvinkelobjektiv er en av mine favorittegenskaper. Hos Elkjøp begynner Nord på 3333 kroner.

Nord hadde de høyeste salgstallene ved lansering i OnePlus’ historie og det var det en grunn til. Fortsatt mener jeg at den er en knallkjøp. Det å rulle i nettsider og apper går i mine øyne hakket glattere på Nord enn på Nord CE.

Nord2 kommer i juli og dessverre ryktes det at det doble frontkameraet forsvinner. Men min anbefaling, dersom du er på utkikk etter en telefon i billigsjiktet, å vente å se an Nord2.

Tross alt en god telefon

Høyttaleren i Nord CE spiller høyt. Den peker lyden nedover og du får ikke stereolyd, men det trenger man vel strengt talt ikke. Telefonen har plass til to simkort og den romslige lagringsplassen gjør at du neppe fyller den opp med det første.

Volumknappene sitter på høyre side mens av- og påknappen sitter på venstre side og alle knappene er lette å nå med én hånd.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Telefonen har 30W hurtiglading og det 4500 mAh store batteriet lader fra 0-70 prosent på en halv time. Jeg har ikke brukt telefonen mer enn en uke, men batteriet virker solid, som i de andre modellene fra OnePlus. Nord CE lader smart slik at tiden telefonen er fulladet på 100 prosent minimeres for å spare batteriet.

Burde du kjøpe Nord CE?

Selv om Nord CE er en fin telefon til en svært god pris ville jeg enten kjøpt Nord, eller ventet på Nord2 som kommer i juli. Det er i mine øyne en bedre telefon. OnePlus slipper så mange telefoner hvert år at jeg spør meg selv om hva strategien kan være. Det føles som at Nord, Nord N10, Nord N100 og Nord CE spiser hverandre opp.

Men er du på utkikk etter en billig telefon som fungerer godt, finner du det du leter etter i en av OnePlus’ modeller.

TEST: Denne gang er vi ikke så begeistret for hva OnePlus har gjort
Konklusjon
OnePlus CE er en veldig god telefon på mange måter. Den kan det essensielle, men ikke så mye mer. Kameraet er ikke det beste, og lydløsbryteren mangler, og Nord er fortsatt et bedre kjøp i mine øyne.
Leservurdering59 Vurderinger
3.6
+
Rask
Slank
Billig
OxygenOS er en solid versjon av Android
Tar gode filmopptak
-
Kameraet kunne vært bedre
Anonymt utseende
Lite skiller CE fra forgjengerne
7

Annonse