RTX 3070 Ti som Nividia lovte skulle være klart for salg er ikke å oppdrive.
RTX 3070 Ti som Nividia lovte skulle være klart for salg er ikke å oppdrive.

Annonse


Nvidia vil ikke forklare hva som er skjedd med RTX 3070 Ti

Det såkalte “Founders Edition”-kortet fra Nvidia, RTX 3070 Ti, er ikke å finne noe sted.

Klart for salg

Det skulle ha blitt tilgjengelig for kjøp tidlig i juni, og selv om man er vant til å se veldig lave lagerbeholdninger av disse nye GPUer så er det med denne modellen ikke mulig å oppdrive noe som helst sted i Storbritannia eller USA. Nvidia på sin side har avslått å kommentere på dette så langt.

Med en utsalgspris på knappe 5000 kr kunne dette vært et godt alternativ for flere, men enn så lenge er kortet ikke tilgjengelig. Kilde: Nvidia

Søk på nettet viser at Nvidia sitt eget kort heller ikke er tilgjengelig her i Norge.

Ingen vet noe

Nvidia har inngått avtaler med Scan Computers i Storbrittania og Best Buy i USA for videresalg av deres egne kort. Scan Computers hadde et godt lager av RTX 3080 Ti, men RTX 3070 var derimot ikke-eksisterende. Best Buy på sin side inngikk en stor avtale med Nvidia om å plassere RTX 3080 Ti i 81 butikker, mens salget av RTX 3070 skulle være kun på nett.

Annonse
Les også: Nvidia bekrefter at det blir mangel på skjermkort ut året.

Det som er felles for begge to er at de ikke kan eller vil svare på hva som har skjedd her. Så mens en aktør ikke har tilbudt kortet i det hele tatt så ble beholdningen som Best Buy angivelig hadde tilgjengelig for salg på nett tom på et blunk.

Best Buy på sin side har avslått å kommentere og det er i skrivende stund ikke klart om de har solgt noen RTX 3070 Ti Founders Edition-kort i det hele tatt.

Svartebørsen er også tom

Til og med videresalg av kortene ser ut til å være ikke-eksisterende. The Verge rapporterer at de kun har funnet to oppføringer, og at dette er utrolig uvanlig ettersom svært mange vil prøve å selge kortene med fortjeneste om de har vært så heldige å få tak i ett eller flere.

Situasjonen er den samme her i Norge. på finn.no er det ingen Nvidia RTX 3070 Ti kort til salg, og det samme gjelder på de norske nettbutikkene vi har sjekket.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse