Model S Long Range
Elon Musk nedgraderer fra Model S Long Range til Model S ikke fullt så Long Range.

Annonse


Tesla kryper til korset: Nedgraderer estimatene for Model S Long Range

Tesla har nedgradert rekkevidden på sin splitter nye Model S Long Range – som også er Teslas lengstrekkende bil – bare dager etter at den ble lansert.

Gi og ta? Tesla tar litt

Det ble laget mye blest om Teslas offisielle nylanseringer i forrige uke, men en av modellene stakk av med så godt all oppmerksomheten på bekostning av de andre – og det var Model S Plaid, bilen som ifølge sjefen sjøl er så god at den overflødiggjør en pluss-oppgradering.

Les ITavisen: Helt hinsides: Se Teslas nye superbil gjøre 0–100 på 1,99 sekunder

Men arrangementet handlet også om den billigere Model S Long Range. Sjefen, Elon Musk, nevnte den såvidt og i en spøkefull tone da han kom inn på bilens rekkevidde:

I tomotors-konfigurasjonen fikk den en rekkevidde på 412 miles, la oss gi og ta litt: 420.

Visste de ikke dette?

663 kilometer (412 miles) var det Tesla annonserte med da de begynte å ta imot bestillinger på Model S i januar. Men én fattig dag etter at Tesla presenterte bilene har de nedgradert Model S Ranges annonserte rekkevidde til 652 kilometer. Det visste altså ikke Elon under presentasjonen?

Annonse


Det er ingen stor nedgradering, kan man si, men når du gir 830 000 kroner for for en vare og blir lovet 663, men når du teller over og det i leveransen bare er 652, da klager du, selgeren løper og henter elleve til, dere gir hverandre hånden og begge er fornøyd?

Sånn er det ikke i dette tilfellet og salgsmannen Elon kan henvise til at han i annonsen med liten skrift og i parentes hadde skrevet est.

Musk sa i forrige uke at det ikke er behov for rekkevidde over 400 miles:

Ingen kjører 400 miles uten å stoppe for toalett, mat, kaffe eller noe.

Han ble kritisert for ikke å ta høyde for at man ikke kan forvente å oppnå 400 miles aksjonsradius i kaldere klima.

Annonse