Slilpp stengt.
Markedsplassens nettsteder erstattes nå med et beslagsbanner på det klare nettet og viser en ugyldig adressefeil på det mørke nettet.

Annonse


Kriminell liga solgte adgang til din lommebok. Sprengt av FBI

Nå kan du hverken kjøpe eller selge stjålne brukernavn og passord på det beryktede nettstedet Slilpp.

Solgte adgang til din lommebok

Det amerikanske justisdepartementet kunngjorde igår at Slilpp – det største kriminelle undergrunnsmarkedet for kompromitterte kontoer som noensinne er skapt, et marked der nettkriminelle kjøpte og solgte stjålet påloggingsinformasjon – er stengt.

På inngangssiden til markedsplassens nettsted får du opp et beslagsbanner fra FBI. På det mørke nettet blir du møtt av en melding om ugyldig adresse.

Internasjonal aksjon

Nedleggelsen er resultatet av en felles operasjon der tysk, amerikansk, nederlandsk og rumensk politi var hovedaktørene. Både servere og domenenavn er beslaglagt.

Annonse
Slilpp har vært operativ siden 2012. Da nettstedet ble stengt var 80 millioner stjålne påloggingsopplysninger for bank-, nettbetaling-, mobiltelefon-, netthandel- og andre online-kontoer fra mer enn 1400 selskaper til salgs, mange av dem høyt profilerte.

Et dusin arresterte

Totalt er et dusin mennesker arrestert og de risikerer å bli dømt til lange fengselsstraffer.

Slilpp-markedet har forårsaket tap for milliarder av kroner over hele verden ved å gjøre det mulig stjele og omsette identiteten til uskyldige ofre. Det fulle skadeomfanget er ennå ikke kjent.

Nicholas L. McQuaid, Det amerikanske justisdepartement

Flere kriminelle markedsplasser gjenstår

Slilpp ble tatt ned, men andre store markedsplasser for stjålet legitimasjon forblir åpne. Sikkerhetseksperter fra Intel samlet for eksempel legitimasjon til 1,3 millioner Windows Remote Desktop-servere (RDP) etter å ha skaffet seg tilgang til UAS-databasen.

UAS (Ultimate Anonymity Services) er det største hackermarkedet for stjålet RDP-legitimasjon med 23 706 kontoer til salgs i april.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse