AI-hjerne
Koreanerne har bygget kunstig intelligens som er i stand til sette opp neste generasjons kunstig intelligens.

Annonse


Ny AI: Kunstig intelligens på høyde med hjernen

Sydkoreanske Naver Corp. har avduket verdens antagelig kraftigste kunstig intelligens-plattform. “HyperCLOVA” har språklige evner på høyde med den menneskelige hjerne.

Vil bli verdensledende på AI

HyperCLOVA er et AI-språkverktøy med 204 milliarder parametere. Det er langt over de 175 milliarder parametere det San Francisco-baserte Open AIs GPT-3 skilter med – det har frem til nå vært ansett som det kraftigste AI-språkverktøyet som noen gang er utviklet. Jo flere parametere et AI-språkverktøy har, desto mer sofistikert kan det oppfatte nyanser av tale, toner og til og med dialekter.

Naver sier at deres mål er å være verdensledende innen hyperskala AI. 

Som representant for Koreas IT-industri vil vi forme en ny æra for kunstig intelligens. 

Jeong Seok-geun, leder av Navers AI-forskningssenter

Første hyperskala AI basert på koreansk 

Hyperskala AI er i stand til å analysere og bruke massive datasett og kan brukes til å utvikle nye AI-modeller.

Annonse
Naver demonstrerte hvordan HyperCLOVA som kan chatte med mennesker og behandle menneskelig samtale, oversette, generere setninger, utforme produktintroduksjoner utfra noen få nøkkelord, oppsummere og lage utdrag av kompliserte dokumenter, anbefale søkeord, analysere, organisere og velge ut data som trenges for å trene opp et annet AI-verktøy, åpne nye tjenester og forretningsmuligheter – og så bortetter.

Naver vil legge til i HyperCLOVAs nevrale nettverk fremmedspråk som engelsk samt evne til å se og forstå videoer og bilder, og videreutvikle systemets maskinlæringsegenskaper. Andre bedrifter og forskere vil jobbe sammen med Naver for å diversifisere bruken av AI-verktøyet.

SKT og LG følger opp

Telekommunikasjonsleverandøren SKT gikk i mars sammen med Kakao om å utvikle sin egen hyperskala AI-plattform. LG kunngjorde nylig at de har invester nesten en milliard kroner i hyperskala AI-teknologi og at de vil ha en prototype klar innen utgangen av dette året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse