Med Teams-funksjonalitet kaprer Adapt 660 et eget segment. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


TEST: EPOS Adapt 660 – lette og behagelige hodetelefoner med egen Teams-funksjonalitet. Men hva med prisen?

Jeg har etterhvert testet mange trådløse hodetelefoner. Noen har bedre lyd enn andre, noen har bra støykansellering og andre bedre batteritid. Men stort sett ser de ganske like ut og har samme funksjonalitet. Disse kan du kjøre på enheter som ikke har innebygget bluetooth via an medfølgende dongle.

EPOS Adapt 660s spesifikasjoner:

 • Aktiv støykansellering med fire mikrofoner
 • Høyttalerfrekvenser mellom 17 – 23 000 Hz
 • Bluetooth 5.0
 • Micro-USB
 • AUX
 • Støttede kodekser: AptXTM, AptXTM low latency, AAC, SBC
 • Opptil 30 timer lytting
 • Lader på 3 timer
 • Opptil 15 dager stand-by
 • Opptil 25 meter rekkevidde
 • Pris: 4162 kroner (CDON.no)

Prøver noe litt annet

Sennheiser Epos Adapt 660 prøver noe litt annet. De kommer med USB-dongle som lar deg koble til enheter som ikke har bluetooth og spille lyd nesten uten forsinkelse.

Bluetooth-dongle lar deg koble til enheter som ikke har Bluetooth og gir dedikert Teams-funksjonalitet. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Sennheiser er gode på lyd og Adapt 660 er intet unntak. Lyden er fylldig, bassen kraftig og lydbildet dynamisk og behagelig. De låter mindre skarpt enn for eksempel de klassiske Beyerdynamic DT 770 Pro, men er justert mer over i bassenden av spekteret. De spiller forholdsvist høyt, men ikke sånn at man blir døv.

De har også mindre “oomf” enn Momentum 3, men lyden i de to Sennheiser-produktene er ganske lik. Sennheiser Momentum 3 gir følelsen av litt mer romlig lyd med større avstand mellom ørene og elementene. I mine ører har Sennheiser Momentur 3 hakket bedre og mer behagelig lyd.

Annonse


Dessuten ser de tøffere ut.

Den blå knappen er dedikert til Teams. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Klokker for kontorlandskap

Hodetelefonene markedsføres mot kontorlandskapet og kommer med egen dedikert knapp for Microsoft Teams. Men om du i likhet med meg varierer mellom Zoom, Meet og Teams på jobb, føles det litt sært at Teams får spesialbehandling.

Oom du skal åpne Teams gjør du det med et trykk på den lilla knappen og om du trykker på siden svarer du når noen ringer.

Knappen fungerer kun med Teams når du er koblet til med dongle.

Epos Adapt 660 ser ikke spesielt fancy ut, men har et funksjonalistiske og mer anonymt uttrykk. De er gode å ha på og man kan ha de på lenge uten å bli sliten i ørene.

Klokkenes myke skinnpute sitter komfortabelt mot øret. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Hodetelefonene skrur seg på når man vrir ut klokkene. I motsetning til Sennheiser Momentum 3 som skrur seg av når man bretter dem sammen. Man kan brette sammen disse også som vanlige klokker, men da skrur de seg ikke av.

De letteste klokkene jeg har hatt på hodet

Adapt 660 er lette og fleksible, faktisk må de være blant de letteste jeg har testet. På høyre klokke sitter en bryter som skrur støykanselleringen av og på, eller skru på omverden-lyd. Under sitter den dedikerte Teams-knappen og under der igjen, fem LED-lys som blinker når du kobler til med blåtann.

Man vrir telefonene sidelengs for å skru dem av. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Under sitter en gammeldags Micro-USB-tilkobling – EPOS’ rareste valg, og på andre siden av den høyre klokken sitter en bryter som lar deg skru Blåtann av for å spare batteri om du skulle bruke de med AUX. Alle knappene sitter på den høyre klokken.

Endelig helt stille på kontoret

Støykanselleringen i disse klokkene er noe av det som imponererer mest. De er bygget for åpne kontorlandskap og stenger ute summende forstyrrende stemmer og annen støy. Det blir nesten helt stille. Ved å justere på bryteren bak på høyre klokke skrur du enkelt av støykanselleringen eller skrur på omverdenlyd.

Trykkfølsom på den ene siden

Det trykkfølsomme panelet på høyre klokke er responsivt og enkelt i bruk. Et enkelt trykk starter og stopper det du spiller. Du sveiper oppover og nedover for å justere volum. Hold inne for å legge på. Om du ikke er i samtale aktiverer du Googles stemmassistent med samme gest.

Den trykkfølsomme flaten. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Hodetelefonene kan være koblet til både mobil og PC samtidig og det er enkelt å bytte mellom videosamtaler, telefonsamtaler, musikk og media.

Samtalekvaliteten i hodetelefonene er upåklagelig. Ifølge de jeg har snakket med høres jeg klart og tydelig. Batteritiden på 30 timer er det heller ingen ting å si på.

Etuiet er praktisk og tar lite plass i sekken. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Litt vel dyre?

Hodetelefonene er forholdsvis dyre med en prislapp på 4162 kroner hos CDON.com. Til sammenligning koster Sennheiser Momentum 3 3490 hos Power og Komplett.no.

Det er i mine øyne et par stiligere hodetelefoner som gir mer følelse av kvalitet, men lyden og samtalekvaliteten i Adapt 660 og kontor-funksjonaliteten blir du ikke skuffet over.

Det er rart at de kommer med USB-C, men med god batteritid, lyd og samtalekvaliteten kan jeg anbefale EPOS Adapt 660 om du ønsker deg hodetelefoner som dekker både jobb- og fritid.

Konklusjon
Tl;dr
EPOS Adapt kaprer sitt eget segment med dedikert Teams-funksjonalitet. De er spesielt egnet for kontorlandskap med god lyd og støykansellering. Micro-USB, høy pris, og manglende tilpasningsmuligheter for Teams-knapp trekker ned.
Leservurdering98 Vurderinger
1.4
+
Helt topp støykansellering
God lyd
Bluetooth-dongle
-
Dyr
Litt kjedelig design
Skrus på og av på en upraktisk måte
Funksjonalitet som er låst til Teams
7.5
Karakter

Annonse


Annonse


Annonse