iOS 15 holdt Apple for seg selv.
Helt ny internkontroll innad i Apple.

Annonse


Apple med stålkontroll: Nå vet vi hvorfor det ikke kom iOS 15-lekkasjer

2020 var et atypisk år for Apple-samfunnet ettersom hele iOS 14-build ble lekket måneder før det offisielt ble kunngjort på WWDC 2020. 

Høres sikrere

Iår var det stille. Vi fikk litt før pressekonferansen vite om Focus og det nye varselsystemet samt generelt forbedret multitasking i iPadOS, men det var egentlig ingen stor-lekkasjer om systemet, ingen skjermbilder, til og med detaljer om de kommende funksjonene var det lite av.

Visstnok skal årsaken være, og vi setter ikke pris på det, at programvare-utviklerne kun ser den delen av OS-et de jobber med.

Kontroll på hva hver utvikler ser

Ting er også organisert slik at hver nye funksjon som ikke alle får se, er merket slik at Apple kan følge med, dette gjøres med unike profiler og i kombinasjon med en lisensavtale hver utvikler må signere.

Annonse
Apple har altså satt opp et slags trelagssystem som nok ikke er er uknekkelig, men som nok vil medføre at vi får langt færre OS-spesifikke lekkasjer. I fremtiden vil Apple antagelig bruke det samme systemet for å forhindre at funksjoner relatert til ny maskinvare lekker.

Siste store maskinvarelekkasje kom fra da en av Apples partnere ble hacket av REvil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse