Reparatøren postet bilder og sexvideo på Facebook etter å ha reparert iPhonen. Ill.foto.

Annonse


Apple-reparatøren stjal nakenbilder: Kvinnen får millionerstatning

Apple har inngått forlik om flere millioner dollar i erstatning til en 21 år gammel kvinne som ble frastjålet nakenbilder og sexvideo fra iPhonen sin da den var til reparasjon. Bildene og videoen ble lastet opp på Facebook, noe som førte til en “alvorlig følelsesmessig belastning”.

Reparatøren kopierte intime bilder

Hendelsen skjedde i 2016 etter at den 21 år gamle høyskolestudinen leverte telefonen til Apple-leverandøren Pegatron i California for å få den reparert. Mens telefonen var til reparasjon kopierte teknikerne ti bilder av henne “i forskjellige stadier av avkledning” pluss en sexvideo som de publiserte på Facebook.

“Multimillion-dollar”-oppgjør

Størrelsen på beløpet er ikke kjent, men rettsdokumentene omtaler forliket som et “multimillion-dollar”-oppgjør. Kvinnens advokater ba spesifikt om fem millioner dollar under forhandlingene. Advokatene truet også med å saksøke Apple for krenking av privatlivets fred og “påføring av emosjonell nød”. 

Negativ PR

Kvinnens advokater skal angivelig ha advart teknologigiganten om den negative PR-effekten en rettergang ville føre med seg, noe som muligens har gjort selskapet mykere i kantene under forhandlingene om forlik.

Annonse
Forliket omfattet en klausul om konfidensialitet som forhindrer offeret i å uttale seg til pressen og å avsløre størrelsen på erstatningen.

Apple tar personvern ekstremt alvorlig

I en uttalelse Apple ga etter at forliket var inngått, står det å lese at selskapet tar kundenes personvern “ekstremt alvorlig”, og at de har grundig etterforsket den “alvorlige overtredelsen”. Selskapet tok “umiddelbart grep” da saken kom opp – og har siden “fortsatt å styrke rutinene”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse