vivaldi4
Vivaldi inviterer interesserte "til å droppe de relativt griske selskapene", og i stedet prøve deres nettleser med blant annet e-post-klient bygget inn.

Annonse


Vivaldi med giga-lansering: – Vi inviterer deg til å droppe griske Google og Microsoft – lover personvern med server på Island

Vivaldi slår på stortromma med versjon 4.0, og gir brukerne noe de har ønsket seg lenge: innebygget epost.

Vivaldi 4.0 baker inn apper

Men det stopper ikke der, for også RSS- og en kalender-app er å finne. Merk at disse funksjonene, inkludert e-post, er i beta-versjon.

Velg hvilken type Vivaldi-opplevelse som ønskes ved første oppstart.

“Etter flere års utvikling lanserer vi nå innebygget epost-, RSS- og kalenderklient i Vivaldi – i betaversjon. Folk kan dermed få alle produktivitetsverktøyene på ett brett og samtidig øke sin kontroll på egne data. Man kan fritt velge tjenesteleverandør for epost og kalender”, forklarer Vivaldis Tor Odland, som har en avsløring til, Vivaldi Translate:

“Vi lanserer innebygget, personvernvennlig oversettelsesfunksjon, driftet på egne servere på Island. Dette er det få andre nettlesere som kan, bortsett fra Google og Microsoft, som bruker disse verktøyene til å samle data om deg.”

Annonse
Vivadi Feed Reader
Vivadi Feed Reader
Oversetter.

–Vi inviterer deg til å vurdere om tiden er inne til å forlate griske økosystem

Vivaldi vet jo det er mye snakk om komplette økosystem fra de store selskapene, men selskapet mener ikke det er dette de gjør nå som de baker inn populære apper i nettleseren:

“Ved å bygge inn disse verktøyene på toppen av det Vivaldi allerede tilbyr inviterer vi nå folk til å virkelig vurdere om tiden er inne til å forlate de relativt griske økosystemene til selskaper som Google og Microsoft – hvor formålet er å låse deg inne i deres universer og høste dine persondata i stor skala. Vivaldi 4.0 handler om å gi folk et reelt alternativ men samtidig også frihet.”

E-post.

Vivaldi peker på at man ikke må bruke Vivaldis lokale kalender-tjeneste, ei heller at oversetter-tjenesten “knyttes til profilen din”:

“Vi tilbyr en epostklient, men vi låser deg ikke inne med kun vår eposttjeneste. Du kan få en kalender som kun kjøres lokalt eller velge å knytte den til Google Calendar eller en annen tjeneste. Eller du kan trygt la serverne våre oversette nettsidene du besøker – uten at trafikken knyttes til profilen din og som så selges videre på annonsebørsene der ute – og uten å laste ned utvidelser. Det sistnevnte er særlig gunstig på mobil”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse