Patch Tuesday er her, og dette er nytt denne gangen.

Annonse


Nye oppdateringer til Windows 10 rulles ut

Det er andre tirsdag i måneden og det betyr som kjent at oppdateringer rulles ut fra Microsoft. 

Patch Tuesday

På “fagspråket” kalles denne dagen “Patch Tuesday” og er den faste dagen for kumulative oppdateringer for alle støttede Windows-versjoner. 

For Windows 10 betyr det at blant annet 2004, 20H2 og 21H1 får oppdateringer idag. Blant annet kommer den nye Nyheter og interesser-funksjonen nå ut til alle, men du kan skru den av om du ikke vil.

Det som er noe mer intressant denne runden er at Microsoft har lagt ut en notis på sin “Health Hub”-side om at de jobber med å sørge for at alle brukere av Windows 10 versjon 2004 og 21H1 blir automatisk oppdatert til siste versjon av OSet. 

Annonse




Så lenge har 2004 igjen av levetiden

Dette er noe som normalt ikke gjøres før en versjon nærmer seg slutten av livssyklusen sin og skal tas ut av den støttede listen. Versjon 2004 har fortsatt rundt seks måneder igjen av sin periode. 

Det kan tyde på at Microsoft nå gjør seg klar for å gjøre plass til en helt ny og oppdatert versjon av Windows. Det forsterkes av det faktum av Microsoft nå stopper test-oppdateringer i påvente av Windows 11.

Vi venter i spenning på hva som avsløres 24.juni.

Ettersom alle de tre støttede versjonene er bygget på samme kodebase så mottar de samme endringer. Med andre ord er oppdateringene for 2004, 20H2 og 21H1 har fått versjonsnummer KB5003637 og har henholdsvis buildnummer 19041.1052, 19042.1052, og 19043.1052. Utålmodige sjeler kan laste ned oppdateringen fra Microsoft sin Update Catalog.

Dette er nytt

  • Oppdateringer for å forbedre sikkerheten når du bruker inndataenheter som mus, tastatur eller penn.
  • Oppdateringer for å forbedre sikkerhet rundt Windows OLE (sammensatte dokumenter).
  • Oppdateringer for verifisering av brukernavn og passord.
  • Oppdateringer for å forbedre sikkerheten når Windows utfører grunnleggende operasjoner.
  • Oppdateringer for lagring og administrering av filer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse