El Salvador aksepterer bitcoin.
Først i verden: El Salvador gjør bitcoin til offisielt betalingsmiddel

Annonse


Først i verden: El Salvador gjør bitcoin til offisielt betalingsmiddel. Kursen umiddelbart opp

El Salvador er første land i verden som gjør bitcoin til lovlig betalingsmiddel. Landets kongress godkjente idag president Nayib Bukeles forslag om å legalisere kryptoen med 62 av 84 stemmer.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Landet skriver historie

Tidligere hadde president Nayib Bukele sendt loven til landets kongress for avstemning.

Presidenten sa at landet har skrevet historie og at adgangen til å bruke krypto vil gjøre det lettere for salvadoranere å sende penger hjem fra utlandet. Pengeoverføringer fra mer enn to millioner salvadoranere utenfor landet utgjør rundt 20 prosent av El Salvadors brutto nasjonalprodukt.

Annonse


Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Alle må akseptere bitcoin

Den nye loven betyr at alle bedrifter må godta bitcoin som lovlig betalingsmiddel såfremt de har teknologi for å gjennomføre transaksjonen.

Bitcoin er som kjent preget av tildels ville prissvingninger. Det får kritikere til å antyde at den ikke er et egnet betalingsmiddel. Hvordan El Salvador vil rulle ut bitcoin som lovlig betalingsmiddel, er ikke klart, men loven trer i kraft allerede om 90 dager.

Sendte kursen opp

Kursen på bitcoin vil i henhold til lovforslaget “reguleres av markedet”. El Salvadors nåværende offisielle valuta er amerikanske dollar. Prisen på bitcoin var opp fem prosent til 34 239 USD kort tid etter avstemningen og holder posisjonen når dette skrives.

70 prosent av El Salvador har ikke tilgang til tradisjonelle finansielle tjenester. Kryptovaluta blir sett på som en måte å øke den økonomiske inkludering av befolkningen. President Bukele kunngjorde i forrige uke at El Salvador for å bygge landets moderne finansielle infrastruktur ved hjelp av bitcoin-teknologi, har inngått et partnerskap med det digitale lommebokfirmaet Strike.

Loven sier at staten vil sørge for den “nødvendige opplæringen” og “bygge de mekanismene landet trenger” slik at befolkningen kan ta i bruk bitcoin.

Les også: Hvordan kjøpe IOTA

Donald Trump liker det ikke

Lovendringen kom samme dag som USAs tidligere president Donald Trump sa at han betraktet bitcoin som “svindel”.

Jeg liker det ikke fordi det er en valuta som konkurrerer mot dollaren. Jeg vil at dollar skal være verdens valuta.

Donald Trump

De fleste av verdens sentralbanker analyserer muligheten for å lage sin egen digitale valuta. I april kunngjorde Bank of England at de vurderer å skape digitale penger som skal eksistere parallelt med fiat-penger.