The Secret
Det er over tyve år siden sist Ken og Roberta Williams hadde noe spill i ermet.

Annonse


De legendariske Sierra-grunnleggerne Ken og Roberta Williams i gang med nytt spill

Det er gått over to tiår siden vi har hørt nytt fra Ken og Roberta Williams, de legendariske videospillutviklerne bak Sierra On-Line. Nå er de sammen med 3D-artisten Marcus Maximus Mera i gang med et nytt spill som de har gitt arbeidstittelen The Secret. 

The Secret – trolig et eventyrspill

De har laget et nettsted med informasjon om hva som skjer bak kulissene, men uten å røpe detaljer om selve spillet. Alt som så langt er kjent er at det er et typisk Sierra-enkeltmannsspill i samme stil som selskapets berømte titler King’s Quest og Leisure Suit Larry. Det vil trolig være et eventyrspill laget med Meras 3D-grafikk med tanke på et moderne publikum.

The Queen of the Graphic Adventure

På spillets nettside sa Ken at Roberta vil bli mer og mer involvert etterhvert som de nærmer seg ferdigstillelsen. Det var Roberta som skrev pek og klikk-eventyrspillene Sierra er kjent for – inkludert King’s Quest og dets oppfølgere og Phantasmagoria. Hun blir ofte referert til som “The Queen of the Graphic Adventure”.

Detaljene kommer

The Secret har vært under utvikling de siste seks månedene, og utviklerne håper å kunne starte betatestingen i august. Målet er å slippe spillet i november, men de innrømmer at tidslinjen muligens ikke er realistisk, spesielt siden de fremdeles bare har plassholdergrafikk. De lover å røpe ytterligere detaljer samt slippe demoer og skjermbilder senere, men fansen må kanskje vente litt lenger enn fem måneder før de har spillet mellom fingrene.

PS. til hardcore nostalgikere

Du finner en spillbar browser-versjon av King’s Quest med flere på Sarien.net. Grafikken var bra den da den kom, men de som har formert seg siden den gang vil fort oppdage at avkommet synes disse spillene er lettere utdatert – for å si det forsiktig. Det blir litt som å komme flaksende i bestefars gamle dobbeltdekker for å se Elon tenne lunten på SpaceX.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse