I en utskrift av en e-post kommer detaljer om hardware planer og fremtidsvisjoner fra Apple.
I en utskrift av en e-post kommer detaljer om hardware planer og fremtidsvisjoner fra Apple.

Annonse


E-post fra Steve Jobs bekrefter at de jobbet på nettbrett og 15″ Air allerede i 2007

I en intern e-post skrevet av nå avdøde Steve Jobs gir ett innblikk i hvordan teknologi-giganten tenkte rundt hardware rett etter at iPhone ble lansert i 2007.

15″ MacBook Air

Også denne avsløringen kommer som en følge av forarbeidet til rettssaken som er på alles lepper for tiden, nemlig rettssaken mellom Apple og Epic. Dokumentet som inneholderer informasjonen er en utskrift av en møteagenda for en ledergruppe i August 2007. Dette er to måneder etter at den første iPhone kom på markedet og stort sett det meste av det som står skrevet i dokumentet har siden blitt offentlig kjent.

Les også Apple – Feigt spill fra Microsoft:

Men det er noen småting som ikke har blitt offentliggjort enda, en av de er det at Jobs referer til en 15″ MacBook Air som var tenkt lansert i første halvdel av 2008, det som kom i stedet var en lansering av en 13″ MacBook Air som ble avduket i den legendariske seansen hvor Jobs drar maskinen ut av en konvolutt for å understreke hvor tynn og lett maskinen er.

Annonse
I MacBook Air reklamen fortsetter Apple å bruke referansen til konvolutten og maskinen. Kilde: YouTube

Ryktene lever fortsatt

Ryktene om en 15″ versjonen av denne maskinen kom igjen i 2009, og sist igjen tidligere i år, men så langt har Apple ikke tatt steget med å lage en 15″ av den populære bærbare maskinen. Imidlertid laget selskapet en 11″ i 2010, og en fornyelse av denne i 2016.

Nettbrett var også på blokka

Intressant nok så vurderte Apple også å lage en nettbrett-versjon av Mac, tre år før de lanserte iPad i 2010. I en kort notis i dokumentet skriver Jobs at “nettbrett” var en av emnene som skulle diskuteres når det kom til Mac.

Les også: Her er Modbook Pro – Leveres med stylus

Apple gikk aldri denne veien og istedet så lanserte de iPad og har siden da fokusert på ARM-arkitektur og optimalisering av denne mot et lettere operativsystem, iPadOS, enn å gå veien med å lage en 2-1 eller en ren tablet-versjon av Mac som skulle kjøre macOS.

“Super nano”

En annen intressant ting som nevnes i dette dokumentet er en “Super nano” enhet som kunne være en referanse til en iPod-variant og potensielt åpne opp iPhoneOS (nå iOS) for å tillate tredjeparter å utvikle applikasjoner. Og her kommer det som antageligvis gjorde dokumentet relevant for rettssaken; i et håndskrevet notat i margen av dokumentet fremkommer det at Apple kanskje vurderte et samarbeid med nettopp EA for å kunne tilby iPhone og iPod Touch eiere spill.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse