Elon Musk
Musk har havnet i konflikt med myndighetene før, og det har ikke alltid falt heldig ut for ham.

Annonse


Elon Musk trekker Tesla i Twitter-konflikt med myndighetene, men han bryr seg ikke

Amerikanske myndigheters Securities and Exchange Commission leser fremdeles Elon Musks tweets med stor interesse. 

Jevnlig i tottene på hverandre

Securities and Exchange Commission (SEC) er det amerikanske tilsynsorgan som siden 1934 har satt reglene for handel med finansielle instrumenter som omsettes på registrerte børser.

Musk og SEC har vært i tottene på hverandre noen ganger, og resultatet har stort sett ikke vært så bra. Mest kjent er SECs sak mot Musks “finansieringssikrede” kommentar om at han vurderte å overta Tesla privat i 2018. SEC mente han grovt overdrev da han hevdet at finansieringen var “sikret”:

“Kortslutte Tesla”

Musk tok en “kampanje” mot SEC der han hevdet at de jobbet for folk som kortsluttet den elektriske bilprodusenten. Det endte med en avtale om forlik mellom Tesla og Musk på den ene siden og SEC på den andre.

Som en del av forliket gikk Musk med på å trekke seg fra rollen som styrets leder og både han og Tesla måtte betale en bot på 20 millioner dollar eller 165 millioner kroner.

Annonse
Dyktig spiller han Musk

Musk ønsket å spare Tesla for utgiftene han hadde pådratt selskapet, og bestemte seg som kompensasjon å kjøpe aksjer for et beløp tilsvarende det Tesla måtte ut med.

På den måten endte han med liksom å betale Teslas bot – selv om det også medførte at han satt igjen med rundt 71 000 ekstra Tesla-aksjer. Disse aksjene har siden den gang steget så mye i verdi til at Musk har tjent penger på sin godhjertede omsorg for selskapet.

SEC som Twitter-politi

En annen del av forliket gikk ut på at Tesla ble pålagt å forhåndsgodkjenne Musks tweets såfremt de omhandlet selskapet.

Til tross for forliket har ikke Musk endret sin tone eller aktivitet på Twitter i særlig grad. Hans mer enn 56 millioner følgere kan fremdeles smile av hans stikk til SEC.

Myndighetene “ikke helt fornøyd”

En rapport i Wall Street Journal avslører at myndighetene ikke er helt fornøyd med Musks bruk av sosiale medier. Via en føderal Freedom of Information Act-forespørsel har WSJ fått tilgang til korrespondanse mellom SEC og Tesla. Den avslører at Tesla ikke blir forespurt om godkjennelse av Musks tweets før de publiseres og at SEC igjen har bedt Tesla håndheve forliket etter “gjentatte brudd fra Mr. Musk”.

SEC har tilsynelatende ikke prøvd å ta saken til domstolene til tross for at de hevder at noen av tweetene burde ha blitt anmeldt av Tesla.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse