Google Photos
Fra 1. juni blir dette en betaltjeneste.

Annonse


Fra nå av vil Google Photos ha betalt

Etter seks år gjør Google Photos større endringer 1. juni: Gratis, ubegrenset lagringsplass på Google Photo opphører.

Hvor mye lagringsplass har du?

Som standard gir en Google-konto samlet 15 GB gratis lagringsplass. Det omfatter bilder, Gmail, Drive og alle andre Google-produkter. 

Bilder lastet opp før 1. juni teller ikke 

Bilder lastet opp før 1. juni blir ikke omfattet av lagringsbegrensningene. 15 GB er ikke allverden, men Google tilbyr ekstra kjøpe-plass. For 1,99 dollar/måneden får du 100 GB lagringsplass, for 2,99 får du 200 GB. Neste nivå er 9,99/måned for to TB, 49,99 for ti TB, 99,99 for 20 TB og 149,99 for 30 TB. Betaler du for et helt år får du 16 prosent eller mer rabatt. 

‘Storage Saver’ komprimerer bildene

Sikkerhetskopier på Google Photos kan håndteres på to måter. Den første er original kvalitet i full størrelse uten komprimering. Det sikrer best mulig kvalitet, men spiser lagringsplass.

Annonse
Alternativt kan Storage Saver skalere bildene ned til 16 MP-størrelse og komprimere kvaliteten. Dette har innvirkning på kvaliteten, men det ødelegger ikke bildet. 

Hvis du har en Google Pixel-telefon får du ubegrenset “Storage Saver” for smarttelefonens hele levetid. 

Slett uskarpe bilder og skjermbilder

Under lagringsadministrasjonen på Google Photos kan du se hva biblioteket ditt inneholder. Google deler det i tre hovedkategorier for “gjennomgang og sletting”. Det er en seksjon for store bilder og videoer, seksjoner for “uskarpe bilder” og skjermbilder. Du kan klikke på en hvilken som helst seksjon og om ønskelig slette bilder fra biblioteket.

Google One Storage Management

Du kan også frigjøre plass på Google-kontoen din ved å rydde i Gmail og Disk. Google One har en side hvor du praktisk kan gjøre det fra ett sted. Der kan du kan se innhold i papirkurven som ikke er slettet, store e-postvedlegg du kanskje ikke trenger, store videoer, bilder og filer krysslagret i Photos og Drive.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse