Innrømmer at selskapet prøvde å gjøre det umulig for brukere å holde posisjonsdataene privat.

Annonse


Google på tiltalebenken: “Problem” at brukerne finner personverninnstillingene

Dokumenter knyttet til en rettergang i Arizona avslører at Google fortsatte å samle inn posisjonsdata selv fra brukere som slo av funksjonen; Google gjorde det vanskelig å finne personverninnstillingene, de til og med presset telefonprodusenter til å skjule enkelte innstillinger for brukerne.

Bevisst praksis

Googles egne ledere og ansatte var fullstendig klar over hvor vanskelig selskapet gjør det for smarttelefonbrukere å holde sine posisjonsdata privat. Innsamlingen er så omfattende at det forvirrer ikke ikke bare brukerne, men også ansatte på høyt nivå.

Tilnærmet umulig

Tidligere visepresident i Google Maps Jack Menzel, sa at det var tilnærmet umulig for brukerne å skjule hjem- og arbeidssted.

Jen Chai, senior produktsjef med ansvar for posisjonsdata, visste ikke hvordan selskapets komplekse nett av personverninnstillinger samhandlet.

Annonse


Ulovlig virksomhet

Opplysningene kommer frem i dokumenter som er lagt frem i en rettssak der Google anklages for ulovlig å ha samlet inn posisjonsdata også fra smarttelefonbrukere som har valgt det bort.

Dommeren krevde at dokumentene i offentlighetens interesse skulle legges frem uredigert. De uredigerte dokumentene tegner et detaljert bilde av hvordan Google samler inn og skjuler sin datainnsamlingsteknikk. Posisjonsdata samles til og med inn fra WiFi og tredjepartsapper som ikke er tilknyttet Google. 

Tredjepartsapper sladrer

Så det er ingen måte å gi en tredjepartsapp adgang til din posisjon uten at også Google får det? Dette lyder ikke som noe vi ønsker på forsiden av New York Times.

Google-ansatt

Graver ned personverninnstillingene

Da Google testet muligheter som gjorde det lettere å finne personverninnstillingene i Android, ble det utnyttet av brukerne, noe Google så på som et “problem”. For å løse “problemet” gravde Google disse innstillingene igjen dypt ned i menyene.

Google prøvde også å få smarttelefonprodusenter til å skjule innstillinger “gjennom aktiv undertrykkelse eller utelatelse av fakta”.

Google-ansatte så ut til å erkjenne at brukerne var frustrert over selskapets aggressive datainnsamling.

Annonse