Diskene fra Sabrent har høye TBW-verdier og sikter seg rett inn på krypto
Diskene fra Sabrent har høye TBW-verdier og sikter seg rett inn på krypto

Annonse


“Plotripper” en SSD tilpasset krypto

Det er det amerikanske selskapet Sabrent som nå avslører en SSD spesielt tilpasset utvinning av Chia-coin.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også: Hvordan kjøpe kryptovaluta

Voksende marked

Kryptovaluta som ikke baserer seg på kalkulering av kompliserte hasher, men heller “proof of stake and time” slik som Chia gjør er på fremmarsj. Det har nok selskapet Sabrent bitt seg merke i for de har nå avslørt sitt produkt spesielt tilpasset Chia.

Annonse


Produktet har fått navnet Plotripper og kommer i to forskjellige modeller “vanlig” og “Pro”, du kan velge mellom 1 eller 2TB versjoner av disse. Rettere sagt, du vil kunne velge mellom, for produktet er ikke tilgjenglig for kjøp enda.

Utover en illustrasjon med teksten “kommer snart” på bunnen av hjemmesiden er det ingen indikasjoner på når dette produktet kommer for salg heller.

Lengre levetid

Chia sin modell er bruk av lagringsplass, og brukere belønnes basert på hvor mye de kan lagre og hvor kjapt de kan lese og skrive de dataene. Dette legger et enormt press på SSD diskene som igjen leder til at selskaper velger å ikke lenger dekke visse utfall under garanti.

Sabrent på sin side tar ballen de andre dropper og løper foran resten og sier at deres “LifeXtension”-teknologi skal gi 18 ganger så lang levetid og i følge nettsiden så skal de nye diskene ta det hele ett steg videre. De to forskjellige produktene, Plotripper og Plotripper Pro kommer begge i en 1TB og 2TB versjon, disse har forskjellige verdier for TBW (Terrabytes written) som indikerer hvor mye data en disk klarer før den feiler.

Om tallene Sabrent oppgir holder vann så er de langt foran noe annet på markedet. Kilde: Sabrent

Til sammenligning så har Intel DC S3500 2TB en TBW på 45, og et annet eksempel er Samsung 850 Pro Sata III 1TB SSD med en oppgitt 300TBW.

Plotripper er dermed nok et produkt fra selskaper som øyner en mulighet til å selge tilpasset utstyr til krypto-miljøet.

Annonse