Ipadproram
Selv om man betaler nærmere 20 000 kroner for en iPad Pro med 16GB RAM, kan ikke apper bruke mer enn 5GB av dem.

Annonse


Selv om man betaler 19 890 kroner for iPad Pro M1 med 16GB RAM, kan ingen apper bruke mer enn 5GB

Jeg er snart klare til å konkludere i forhold til iPad Pro M1 og iPadOS.

iPadOS 15 blir en stor forbedring på flere måter

Ingen tvil om at multitaskingen langt ifra er så god som den bør være, og at jeg nytter en stasjonær eller en MacBook om det er større prosjekt jeg jobber med.

Apple har nok brukt en god stund på å finne ut hvordan de bedre kan løse dette på iPad Pro som makser ut med 12,9 tommer, og resultatet får vi se på WWDC 7. juni.

Du kan nå «velge» mellom 8GB eller 16GB RAM

Men dette omhandler det visuelle og måten å organisere ting grafisk, hva med under panseret på iPadOS, er det ting som må forbedres der også? Trolig, spesielt for de med 1TB eller mer iPad Pro som har 16GB RAM. Greia er nemlig den at iPadOS begrenser apper til å bruke maks 5GB RAM.

Annonse
5GB er jo en god del, og mye mer enn hva en snitt-app trenger, dessuten er det jo slik at OS-et må ha RAM tilgjengelig hele tiden, så det forsvinner alltid noe der også.

Men en slik begrensning kommer garantert til å oppheves eller endres ettersom utviklere av apper og spill forhåpentligvis finner ut hvordan de kan dra nytte av all kraften og når det lanseres oppgraderte versjoner av M1, som «M1X»», eller hva nå navnet blir for den nye brikken som trolig er å finne i de nye MacBook Pro 14 og 16 tommer modellene det ryktes Apple skal vise frem nettopp 7. juni.

Slik fant de ut at 16GB RAM ikke gir mer spillerom

Det var i forbindelse med oppgraderingen av Procreate at brukerne avslørte begrensningen.

Riktignok økte antallet lag man kan behandle i et bilde fra 91 til 115 på iPad Pro M1-modellene, men problemet for brukerne som har punget ut for modellene med 16GB RAM (altså 1TB eller 2TB) får ikke mer å rutte med, de er låst til 115 akkurat som 8GB RAM-modellene.

Bruker en app mer enn 5GB RAM er det fare på ferde: iPadOS nekter å gi mer plass, og avslutter alle apper som oppdages å bruke mer. Ingen tvil om at iPadOS 15 blir en stor oppgradering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse