Marvell Bravera SC5
SSD-kontrolleren flytter 14 gb/s og brenner 9,8 W.

Annonse


Nye SSD-kontrollere: Opptil 14 GB/s!

Marvell har annonsert de første NVMe SSD-kontrollere som støtter PCIe 5.0 – samt ny merkevarestrategi for Marvells lagringskontrollere. 

Dobler ytelsen

De nye SSD-kontrollerne er de første under paraplyen til Marvells merkevare Bravera som også vil omfatte andre lagringsakseleratorer som HDD-kontrollere. 

Braveras SC5-familie med PCIe 5.0 SSD-kontrollere vil bestå av to modeller: 8-kanals MV-SS1331 og 16-kanals MV-SS1333.

Energieffektiviteten forbedret med 40 prosent

De nye SSD-kontrollerne dobler ytelsen fra PCIe 4.0 SSD-er, noe som betyr sekvensiell lesning på 14 GB/s og tilfeldig leseytelse på rundt 2M IOPS. For å nå dette ytelsesnivået uten å sende temperaturene til himmels, har Marvell forbedret energieffektiviteten med 40 prosent i forhold til tidligere generasjon SSD-kontrollere samt endret kontrollernes arkitektur. 

Annonse
Arkitektonisk skifte

Et arkitektonisk skifte betyr ofte å ofre fleksibilitet, men Marvell forventer ikke at det vil bli noe problem takket være Open Compute Projects Cloud SSD-spesifikasjoner som definerer hvilke valgfrie funksjoner som skal implementeres.

Braveras SC5-kontrollere støtter et bredt spekter av funksjoner som NVMe Zoned Namespaces (ZNS), Open Channel SSD-er og Kioxias programvareaktiverte Flash-modell.

I tillegg til å være de første tilgjengelige PCIe 5.0 SSD-kontrollerne, inkluderer Bravera SC5-familien den første 16-kanalskontrolleren som er designet for å passe på EDSFF E1.S formfaktor på 20×20 mm med maksimal effekt på 9,8 W.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse