nintendoswitch2
I vinter blir det konsoll-kamp med en nykommer: Switch 2. Vi tipper Sony og Microsoft håper på produksjonsvansker for også Nintendo, om ikke blir de salgs-knust

Annonse


Nintendo Switch 2 avsløres snart – kommer kanskje i september

Bloomberg kan nå avsløre at Nintendo planlegger å avsløre oppfølgeren til Switch, lansert i 2017, allerede før E3-messen som starter 12. juni. Den nye konsollen kan komme i butikkhyllene allerede i september.

Nitnendos skal øke produksjonsvolumet mye i oktober

Selskapets plan er å starte masseproduksjonen i juli, noe som legger til rette for en lansering i september eller oktober med en oppgradert 7″ OLED-skjerm og kjappere Nvidia-brikkesett – dette selv om det er massive problemer med å levere nok komponenter til alt fra konsoller til gaming PC-er og mobiler.

Switch 2 blir trolig det mest etterlengtede produktet denne julen, kanskje kun slått av Playstation 5 som ser ut til fremdeles å være enda vanskeligere å skaffe enn Xbox Series X.

Den nye modellen støtter 4K koble til TV

Greia med Nintendo er dog at de bruker godt testet teknologi som allerede er masseprodusert flere ganger tidligere, noe som kan gi dem et overtak – noe som taler i mot dette er at også Switch har vært vanskeligere å få tak i siden covid inntraff tidlig i fjor.

Annonse


Trolig blir andre generasjon håndholdte fra Nintendo dyrere enn originalen som ble lansert mars 2017 til 3749 kroner. Planen er å fremdeles selge Switch Lite i kombinasjon, men å droppe originalen.

Bloomberg har allerede meldt at den nye konsollen støtter 4K koblet til TV-en.

Annonse