Tesla går fra radar til datasyn på flere modeller i sin produktlinje, Musk tror overgangen blir vendepunktet for selvkjørende biler.
Tesla går fra radar til datasyn på flere modeller i sin produktlinje, Musk tror overgangen blir vendepunktet for selvkjørende biler.

Annonse


Tesla skal gå fra radar til “Tesla Vision”

Tesla har kunngjort at de skal bytte fra radar-teknologi til sin egen “Tesla Vision”-teknologi, men advarer samtidig om begrensninger i begynnelsen.

Model 3 og Model Y

I kunngjøringen sier Tesla at det er Model 3 og Model Y som er først ute med å gå over fra radar til “Tesla Vision”, og samtidig så advares bilførere om at teknologien vil ha noen begrensninger i begynnelsen.

Det er over de siste månedene at Tesla har snakket om en overgang for sin Autopilot og “Full Self-Driving”-teknologi, målsetningen er å gå helt over til å bruke datasyn basert på kameraer og ikke en fremovervendt radar. Nå begynner altså bilprodusenten å fjerne radar helt på nye Model 3 og Y som produseres fremover i USA.

Begrenset i begynnelsen

Det er blant annet “Autosteer” og “Smart Summon” som påvirkes av dette valget, og ifølge Tesla selv så vil overgangen medføre at “Autosteer” nå begrenses til en makshastighet på 120 km/t og minimumsavstand til bilen foran økes. “Smart Summon” og “Emergency Lane Departure Avoidance” vil på sin side være deaktivert ved leveranse inntil videre.

Annonse
Tesla viser hvordan Tesla Vision fungerer. Kilde: Tesla

Som vanlig har Tesla som målsetning å forbedre software og re-aktivere disse funksjonene over tid via OTA-oppdateringer.

I ukene fremover så vil vi reaktivere disse funksjonene via en serie OTA-oppdateringer. Alle andre funksjoner i Autopilot og Full Self-Driving vil være aktivert ved levering avhengig av konfigurasjonen på orderen.

Tesla

Ute av beta-test

Den forrige versjonen av “Tesla Vision” ble først utviklet som en del av en betatest for “Full Self-Driving” som Tesla testet gjennom sitt “Early access” tilbud.

Elon Musk har vært veldig positiv til hva datasyn kan gjøre for selvkjørende biler og hevder at “Tesla Vision” er det som skal ta Tesla sine biler til helt autonom kjøring, altså nivå 5, innen utgangen av året. Bilprodusenten har også bekreftet at Model S og Model X, samt Model 3 og Y som bygges i Kina vil få samme overhalingen, men uten at de har bekreftet dato for når dette skjer.

Det er i skrivende stund ikke noen informasjon om / når dette kommer til å gjelde for biler som sendes ut i Europa og Norge.

Hva tenker du om overgangen fra radar til datasyn (computer vision)? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse