Steamhåndholdt
Valve prøvde seg på Steam Machines for rundt fem år siden, men det prosjektet ble aldri noen suksess. Nå håper vi at Valves håndholdte Switch-konkurrent er mer enn et «se hva som er mulig»-konsept.

Annonse


Nå kommer (kanskje) Valves håndholdte gaming-maskin med Steam

SteamPal/Neptune er kodenavnet på Valves topphemmelige prosjekt som ikke er så hemmelig lenger: ArsTechnica har avslørt det.

Det er tidligere oppdaget kode som referer til “Neptune Optimized Games” 

Konsollen som kjører Linux lanseres på tampen av året, om produksjonen går som den skal, og det er jo ikke garantert i disse tider.

SteamPal/Neptune vil kunne «dockes« til TV-en via USB C-ladeporten

En rekke kilder, forklarer avisen, har bekreftet at Valve har jobbet med maskinen en god stund og nå har de også lagt igjen noen brødsmuler i ny Steam-kode som peker i retning på ny og spennende maskinvare.

Annonse


Maskinen har berøringsskjerm og gamepad-støtte

Faktisk har Gabe Newell allerede hintet i retning maskinvare, men han røpet ikke formfaktoren, men nå vet vi altså hva han snakket om. Newell sa den gang at maskinen kommer på tampen av året, noe som passer bra med den ferske reportasjen. Det er ukjent om det skal lanseres en eller flere modeller.

Det skal ikke være snakk om en Nvidia-løsning som Nintendo Switch nytter, men i stedet Intel eller AMD.

Husk at Valve er et privat selskap med masse penger, og de behøver derfor ikke blidgjøre investorer noe som fører til ditto flere kansellert prosjekt om de ikke er fornøyde, så noen garanti er det aldri for at produktet ser dagens lys, men det ser lyst ut.

Annonse