Cybertruck
Svimlende antall reservasjoner, men forsinkelser kan forekomme.

Annonse


Cybertruck-reservasjonene tar luven fra tvilerne

Da Tesla avduket Cybertruck i november 2019 begynte de å ta reservasjoner mot et refunderbart innskudd på hundre amerikanske dollar. Det er Teslas laveste innskuddsbeløp på bilreservasjoner noen gang – og det har sannsynligvis bidratt til de imponerende tallene.

250 000 reservasjoner første uke

Generelt mottar Tesla mange reservasjoner like etter avdukningen av nye modeller, men så avtar det – men det var ikke tilfelle med Cybertruck. Elon Musk kunngjorde at Tesla mottok over 250 000 reservasjoner for Cybertruck første uke etter at bilen ble avduket. Under pandemien fortsatte Tesla å motta store mengder Cybertruck-reservasjoner hver uke.

Nå godt over millionen

Antallet ble forrige gang oppdatert i juni 2020 og da var tallet passert 650 000. Med siste oppdatering er antallet steget et godt stykke over millionen:

Tallene finner du her.

Produksjonsstart iår

Tallet holder også oversikt over miksen mellom de forskjellige variantene – og den har holdt seg urokket på 48 prosent Dual Motor, 44,5 prosent Tri Motor, og 7,5 prosent basismotor.

Annonse


Tesla har annonsert produksjon av Cybertruck innen utgangen av året og Musk sier at de vil prøve å få de to avanserte versjonene først ut. De vil ha mellom 500 og 800 kilometers aksjonsradius og være utstyrt med dual- og tri-motor drivlinjer.

Mulige forsinkelser

Musk advarte om mulige forsinkelser ettersom Tesla Gigafactory Texas hvor Cybertruck skal produseres, fremdeles ikke er fredigbygget. Dette kan presse de første leveransene til 2022 og da vil Cybertruck møte større konkurranse i segmentet elektrisk pickup.

Ford presenterte nylig F-150 Lightning med lignende basispris og rekkevidde. Ford mottok over 44 000 reservasjoner de første 48 timene.

Annonse