Gruvedriften skal tåle offentlighetens lys.
Energiforbruket skal offentliggjøres.

Annonse


Bitcoin Mining Council i møte med Elon Musk: Vil gjøre bransjen stueren

Elon Musk har som tidligere meldt i ITavisen, møtt ledere fra nordamerikanske Bitcoin Mining Council for å diskutere industriens energibruk. Trekket kom et par uker etter at Tesla suspenderte bitcoin-betaling for bil med begrunnelse at de var “bekymret for raskt økende bruk av fossilt brennstoff til bitcoin-gruvedrift og transaksjoner”. 

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Forplikter seg til transparens

Tesla kjøpte bitcoin for 12,5 milliarder kroner tidligere iår for å “diversifisere og maksimere” sine investeringer. Rett etter begynte selskapet å akseptere betaling for biler i kryptovaluta.

Ifølge Musk har Bitcoin Mining Council forpliktet seg til å offentliggjøre sin nåværende og stipulerte energibruk, og de vil anmode bitcoin-gravere over hele verden om å gjøre det samme. 

Annonse


Vil jobbe internasjonalt

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Michael Saylor som ifølge Forbes er den største bedriftsinnehaveren av bitcoin, publiserte på Twitter at han var vert for møtet hvor Bitcoin Mining Council ble stiftet. Gruppen har som formål å standardisere og fremme transparens om energibruken, å sette bransjestandarder og å akselerere bærekraftsinitiativer over hele verden. Gruppen har ikke offentliggjort ytterligere detaljer om dens fremtidige virke.

Blant bedriftene som deltok på møtet var Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings og Riot Blockchain.

Det nyopprettede Bitcoin Mining Council er et logisk skritt på veien for å fremme et skifte til fornybar energi innen sektoren. Ser frem til å jobbe med Michael Saylor og de andre for å forberede vår industri på bærekraftig drift. 

Peter Wall, leder av Argo Blockchain

Annonse