teslaforliksrådet
Tesla møtte ikke opp i forliksrådet og må nå betale 30 kunder 136 000 kroner i kompensasjon. Om alle kundene saksøker må Tesla punge ut med over 1 milliard kroner: det ble nemlig solgt 10 000 ganger i den aktuelle perioden.

Annonse


Tesla møtte ikke opp, må betale 136 000 kroner til 30 kunder etter å ha gjort bilene dårligere

Tesla møtte ikke opp til Forliksrådets høring, og er derfor dømt til å betale 30 norske Tesla-kunder 136 000 kroner hver grunnet en programvareoppdatering.

Også i Danmark har Tesla-kunder saksøkt

Saken er at Tesla ble tatt i å begrense lade-hastighet og batterikapasitet via en programvareoppdatering. Modellene som omfattes er Model S og Model X med 85 kWh batteripakker. Disse stoppet Tesla å bruke i 2016.

David Rasmussen er en av de berørte. Han snakket med Electrek før saken konkluderte, og forklarte den gang at:

Min 2014 Model S 85 ble vurdert til å klare 247 miles frem til 13. mai, men etter oppdateringen fortsatte rekkevidden å falle og er nå på 217 miles – det er en nedgang på 11 prosent på fem uker.

David Rasmussen
David Rasmussens rundt 100 000 miles kjørte avslører da det skjedde.

Teslas forsvar er det samme som Apples

Teslas forsvar er det samme som Apples med iPhone sin “batterygate”: målet var nemlig å “beskytte batteriet og forbedre levetiden”. Selskapet bedyrer at kun en liten prosent kunder var berørte.

Men er vi sikre på at saken er ferdig? Ikke nødvendigvis, for som Nettavisen påpeker:

“I Norge har denne Tesla-modellen blitt solgt 10.000 ganger i perioden det gjelder. Det vil si at hvis alle disse kundene går til sak mot selskapet kan dette koste Tesla 1,36 milliarder kroner.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse