Qualcomm fortsetter satsningen på ARM med lanseringen av Snapdragon 7c Gen2.
Qualcomm fortsetter satsningen på ARM med lanseringen av Snapdragon 7c Gen2.

Annonse


Snapdragon 7c Gen2 fra Qualcomm er for PCer som alltid er på

ARM-brikkesettene til Qualcomm har vært lukrative og viktige for selskapets posisjonering både når det kommer til Chromebooks men også Windows på ARM-arkitektur.

Ny generasjon

Det er snart to år siden Qualcomm viste frem den første Snapdragon 7c som gjorde både senket inngangsprisen for ARM-baserte Windows PCer, men som også hjalp å posisjonere Qualcomm i Chromebook markedet.

Nå har selskapet annonsert Snapdragon 7c Gen2, knappe to år etter at 7c kom på markedet. Gen2 er ingen revolusjon, og er å betrakte som en mindre oppdatering av brikkesettet. Klokkefrekvensen er oppdatert til 2,55GHz, opp fra 2,4GHz i forrige generasjon. Qualcomm sier at batterilevetiden skal være på hele 19 timer på en lading og at den skal kunne yte 10% bedre enn konkurrentene.

Økt sikkerhet med “enterprise grade security” støttet av Windows. Kilde: Qualcomm

Flere finesser

Qualcomm skryter også at ytelse for AI skal være optimalisert med femte-generasjon Qualcomm AI Engine, brikkesettet støtter kamera med opp til 32MP, 4K HDR video og økt sikkerhet med støtte for Microsoft Secured Core.

Annonse


Qualcomm skriver at 7c Gen2 skal sørge for økt sikkerhet også fordi maskinene alltid er tilgjengelig for IT-admin via 4G. Kilde: Qualcomm

Noen av fordelene med ARM over x86 baserte bærbare i samme prisklasse er “always-on connectivity”, med andre ord at de alltid er koblet til internett. PCer som kommer med Snapdragon 7c Gen2 har innebygget 4G-modem, Snapdragon X15, og dette kan brukes til å alltid være koblet til internett.

PCer med det nye brikkesettet skal være tilgjengelig på markedet denne sommeren.

Annonse


Annonse


Annonse