Ipadprom1sniktittitavisen
iPad Pro har utrolig ytelse og en meget god skjerm. Den har også iPadOS 14.

Annonse


SNIKTITT – iPad Pro M1 12,9: vi er bare en OS-oppdatering unna en drømmemaskin

iPad Pro 12,9 er nesten slik jeg trodde jeg ville oppleve den.

Med så mye kraft drømmer jeg om mulighetene vi håper iOS 15 leverer

Jeg har brukt iPad Pro 11, modellen fra 2018 som introduserte et designspråk som nå er en standard. Det er vi glade for. Jaggu kopierte ikke iPhone 12 deler av dette, og også iMac når vi tenker over det. Jeg savner ikke Jony Ive.

Vi kommer tilbake med en fullverdig anmeldelse, men jeg tenkte å gi dere noen synspunkter etter mine første timer med markedets kjappeste nettbrett med den aller beste skjermen og et app-utvalg som ingen slår..

Å kunne holde så mye kraft i en så nett innpakning er fantastisk. Hvordan hadde markedet sett ut med kun Intel og AMD? Trist.

Ytelseshoppet er bemerkelsesverdig

Det aller første jeg tenkte var at økningen til 12,9 ikke føltes så stor som jeg hadde trodd sammenlignet med 11 tommeren, men dette synspunktet smeltet bort ganske fort da jeg åpnet nettleseren og så hvor mange flere faner jeg kunne håndetere og holde organisert, og hvor mye kjappere det er å bruke WordPress i Safari – elementer man ellers måtte bla til, finnes som regel midt i synsbilde. Det er ingen tvil om at man trenger den største om man vurderer en maskin til å få ting gjort, og man foretrekker fokuset en iPad gir fremfor en laptop.

Annonse


iPad er og blir den aller beste surfemaskinen, og da mener vi den minste: storebror veier akkurat litt for mye.

Trond Bie, iPad-bruker siden iPad 2.-dagene.
Svart som nattehimmelen: panelet er så bra at man aldri ønsker å gå tilbake til noe annet. Det samme gjelder i omvendt betydning 60Hz-skjermen på iMac M1, men det kommer vi tilbake til.

Appene sovner ikke lenger

Fordelen med de nye modellene er 8- og 16GB RAM, alt etter om du en modell med mindre lagringsplass, eller de med 1 eller 2TB som gir vanvittig mye RAM (for å være et Apple-produkt). Vi har 128GB-modellen, så vi må ta til takke med 8GB, men det er en flott oppgradering.

Som Marques Brownlee presiserte da han testet modellen med 16GB, så lever apper veldig lenge. Jeg har ikke merket problemer med 8GB-modellen heller, men bruker du tyngre apper bør du vurdere 1TB eller mer.

Apper du åpnet tidlig på dagen hentes opp igjen med en gang, og er klare til bruk på under sekundet. Med de andre modellene gikk appene litt mer i dvale. Det krevde litt ekstra tid før man kunne bruke appen, den reagerer ikke med en gang. Med M1-modellene er de klare med en gang som på en «ekte PC», noe som løfter produktet opp med en viktig forbedring.

Maskinen leverer vanvittige Geekbench tall, og det beste er at den føles i bruk som tallene avslører:

iPadOS er en «smooooth» oppvelse, selv om den er litt dum

Vi visste dette var kjappe maskiner, med Geekbench-poeng som slår MacBook Pro 16 med Intel Core i9 CPU-er, men en ting er å se på tall, og noe annet er å oppleve produktet.

Fordi iPadOS er så vanvittig effektivt (grunnet mangel på funksjoner, kan man kanskje si), og berøringspanelet så kjapt, er opplevelsen rett og slett veldig morsom, om avhengighetsskapende.

For å gi et konkret eksempel: jeg har nye iMac foran meg, men foretrekker å plassere iPad-en i fanget og skrive sniktitten på den. Det er mer intimt, og fordi iPadOS ikke er noen multitasking-mester så klarer jeg å fokusere lettere med en-app-av-gangen-konseptet som lever videre, selv om man jo kan ha to oppe samtidig, for la oss være ærlige: ingen liker en så skvist affære – 12,9 tommer er ikke mye.

Ipadpro129
Skjermen og ytelsen er nok til å oppgradere, spesielt om man kommer fra 2018-modellen, og den er heller ingen sinke. Det er vår foreløpige konklusjon.

Det har vært masse snakk om «bloomgate», altså at man ser baklyset lyse opp hvite elementer. Nei, dette er ikke en OLED-skjerm som er helt svart, men den kommer veldig nærme. Vi har så lenge ingenting å utsette på skjermen ved normal bruk, og fordi jeg ikke er designer eller illustratør, er den mer som en luksusforbedring å regne enn noe annet. Jeg gleder meg til å se film på denne med AirPods Max.

Skjermen er luksus-flott spesielt til film med Atmos-høyttalerne og ekstra mye med AirPods Max.

Ikke spill Call of Duty med gamepad, det er som juks å regne.
Svart.

7. juni er den viktigste datoen for iPad

Det er hva det er, og vi forventer store forbedringer med iOS 15, vi ser ingen annen mulighet for å løfte produktet, og jeg er veldig sikker på at planen med M1 på iPad alltid var å introdusere et langt mer avansert brukergrensesnitt. Jeg tror at de åpner for fri plassering apper, med mulighet til å fritt justere vindu-størrelse, om ikke trinnløst.

Det er ikke appene som er problemet, problemet er når man hopper til hjermskjermen og finner at den ser ut som i 2007 og at man attpåtil ikke kan plassere widgets der man ønsker.

WWDC er 7. juni, så vi behøver ikke vente så lenge hva Apple mener er den smarteste måten å gjøre det på. Om vi er enige er en annen sak.

Annonse


Annonse


Annonse